ahol valódi tapasztalatot szerezhetnek

2018.03.21. 16:00

Gyakornoki programról tartottak tájékoztatót a dunaújvárosi fiataloknak

Az Ifjúsági Garancia Rendszerről, szakképzett fiatalok foglalkoztatásának támogatásáról, vállalkozások munkahelyteremtésének elősegítéséről szervezett tájékoztatót a Székesfehérvári- és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum.

duol.hu

Fotó: DSZC

A Dunaferr iskola adott otthont a projekt népszerűsítő rendezvénynek, ahol a két szakképzési centrum mellett diákok és vállalkozások képviselői is jelen voltak.

A rendezvényen előadást tartott Nyúl Bianka, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály munkatársa az Ifjúsági Garancia Rendszerről, a Gyakornoki programban résztvevők támogatásáról, a vállalkozások számára biztosított lehetőségekről. Érintettként jelen volt Vaskó Ferenc is.

Fotó: DSZC

Házigazdaként Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program egy nagyon jó, egy maximálisan támogatható projekt. Fontos és szükséges a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése, ösztönözve a vállalatokat gyakornoki helyek kialakítására, ahol a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik. A program bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan, lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására, valamint szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is. A vállalkozások számára a pályázat célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában