mutatjuk, mi kell hozzá

2018.08.17. 16:00

Dunaújvárosban hamarosan indul a jelentkezés az őszi érettségire

Az őszi érettségi vizsgaidőszakra 2018. augusztus 27-től 2018. szeptember 5-ig lehet jelentkezni a Dunaferr iskola Apáczai Csere János Utcai Telephelyén (Dunaújváros, Apáczai Csere János út 13.), naponta 8 órától 15 óráig.

duol.hu

Forrás: mti

A jelentkezők a kitöltött jelentkezési lap mellett kérjük hozzák magukkal

  • a személyi igazolványukat
  • lakcímkártyájukat
  • amennyiben valahol tanulói jogviszonyban állnak, iskolalátogatási igazolást
  • érettségi bizonyítványt kiegészítő, ismétlő vizsgára jelentkezés esetén
  • amennyiben rendes érettségi vizsgára jelentkeznek: középiskolai bizonyítványt, és a már teljesített vizsgáikat igazoló törzslapkivonatot
  • esetleges mentesség esetén kérelmet, valamint a jogosultságot igazoló dokumentumokat
  • nem ingyenes vizsgára jelentkezés esetén a vizsga díját készpénzben
  • Vizsgadíjak

    Térítésmentes az érettségi vizsga a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig, és az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és

    pótló vizsgája. Térítésmentes továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító-és pótlóvizsga.

    Minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni.

    Ha a jelentkező vizsgajelentkezését egy kormányhivatalba nyújtja be, a középszintű érettségi vizsgáért az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 15 %-ának megfelelő, ezer forintra kerekített összeget kell fizetnie az Oktatási Hivatal számára (ez az összeg 2018-ban 21 000 Ft).

    fotó:MTI

    Az emelt szintű érettségi vizsgáért minden vizsgadíjra kötelezett jelentkezőnek az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 25 %-ának megfelelő, ezer forintra kerekített összeget kell fizetnie az Oktatási Hivatal számára (ez az összeg 2018-ban 35 000 Ft).

    Ha jelentkező a középszintű vizsgajelentkezését egy középiskolába nyújtja be, úgy a középszintű vizsga fent meghatározott vizsgadíját a középiskolába kell befizetni. Emelt szintű vizsgajelentkezés esetén a vizsga díját minden esetben az Oktatási Hivatalnak kell befizetni.

    A vizsgadíjak vizsgatárgyanként értendők.

    A vizsgadíj befizetése történhet

  • a kormányhivatalokban beszerezhető utalványon
  • banki átutalással az alábbiak szerint: Jogosult neve: Oktatási Hivatal, számlaszám: Magyar Államkincstár 10032000-00282637-00000000.
  • A vizsgadíj befizetéséről szóló utalvány, illetve az átutalási megbízás Közlemény rovatában fel kell tüntetni a 20-as számot, valamint egy szóköz kihagyásával az egyedi érettségi iktatószámot. Az egyedi érettségi iktatószámot a jelentkezést rögzítő intézmény biztosítja a jelentkező számára.
  • fotó:archív

    A vizsgadíj befizetését minden esetben igazolni kell. Utalványon történő befizetés esetén a jelentkezési laphoz a feladóvevényt kell csatolni. Átutalással történő befizetés esetén a bank által igazolt átutalási megbízást kell csatolni a jelentkezési laphoz.

    Az érettségi vizsga – a köznevelési intézmény fenntartójától függetlenül – térítésmentes a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig. Térítésmentes továbbá az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és a pótló vizsgája.

    Az elfogadott érettségi jelentkezést visszavonni, illetve megváltoztatni nem lehet, ezért a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján nincs mód az érettségi vizsgára befizetett vizsgadíj visszatérítésére.

    Abban az esetben, ha a vizsgázó a vizsgajelentkezését a jelentkezési határidő lejárta előtt írásban visszavonja a jelentkezését fogadó intézményben, úgy az Oktatási Hivatal számlaszámára befizetett vizsgadíjat visszaigényelheti.

    Bővebb információ a Dunaferr iskola oldalán.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában