irány a vízpart

2018.06.01. 07:00

Elkezdődött a strandszezon Dunaújvárosban

Mától hétköznapokon és hétvégén egyaránt 9-19 óra között újra használható a szabadstrand, elkezdődött a strandszezon.

Balla Tibor

Arnold Miklós, a szabadstrandot üzemeltető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője lapunk kérdésére elmondta, mivel a hivatalos szezonnyitás június 1-jén, pénteken van, mától várják a felfrissülni vágyókat a Szalki-szigetre. A nyitvatartási időben vízimentők párban ügyelnek a fürdőzők biztonságára mindvégig, ekkor érhetők el az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközök, éppen ezért este záráskor a fürdést tiltó táblákról leveszik a takarást, így aki éjszaka, hajnalban, a nyitvatartási időn kívül a vízbe megy, azt saját felelősségére, szabályellenesen teszi.

Arnold Miklós a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője tájékoztatott

Az ágazatvezető elmondta, áprilistól kezdve folyamatosan vízmintákat vettek, ami elengedhetetlenül szükséges volt ahhoz, hogy június elején meg tudjon nyitni a szabadstrand. A négy mintavételkor minden alkalommal kiváló minősítést kapott a vízminta a szakhatóságtól, így a víz a fürdésre tökéletesen alkalmas, a hét elején pedig megérkezett az engedély is. Idén is lesz lehetőség napernyő, nyugágy, vízibicikli bérlésre. Erre hétköznapokon 11–19 óra között, hétvégén pedig 9–19 óra között lesz lehetőség.

Szeretnének új vízibicikliket, egy-, vagy kétüléses kenukat is beszerezni, ennek az előkészítése már zajlik. Nyilván ehhez forrást kell találniuk, de terveik közt szerepel, hogy fejlesztik a szórakozási lehetőségek minőségét a szabadstrandon, igyekeznek növelni a pihenni vágyók komfortérzetét. Bizakodnak, hogy akár egy hónap múlva új eszközökkel találkozhatunk majd.

A gyerekek kedvelik a szabad vizeket, előszeretettel használják a helyi strandot fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mivel a DVG. Zrt.-hez mint a szabadstrand üzemeltetőjéhez tartozik a kavicságy, a füves terület, a zuhanyzók, mellékhelyiségek és a büfé, ezért Arnold Miklós ezekről is beszélt. A büfé már ma is nyitva lesz, hamburger, hot dog, üdítő, sör vásárlására van lehetőség hétköznapokon 11–19 óra között, hétvégén pedig 9–19 óra között. A zuhanyzókat, mellékhelyiségeket rendbe tették, kitakarították a szezonra, felkerült a háló a röplabdapályára, és a focipályán is felfrissítették a homokot. Ám komoly felújítás nem történt, hiszen a Modern Városok Program keretein belül a Szalki-szigeten nagyobb volumenű beruházások kezdődnek, ennek okán jelentős infrastrukturális fejlesztés most nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában