bankjegycsere

2018.02.19. 08:00

Jön az új ezerforintos

Új ezresek kerülnek forgalomba március 1-jétől, de a régivel is lehet majd fizetni október végéig. Az elmúlt négy évben négy címletet már lecseréltek.

duol.hu

Ezeket a bankjegyeket már bevonták Fotó: Magyar Nemzeti Bank

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 óta tartó bankjegycsereprogramja. 2018. március 1-jétől kerülnek forgalomba az új ezerforintos bankjegyek, amelyek régi változataival 2018. október 31-éig fizethetünk majd – derül ki az MNB honlapján megjelent közleményből. A régi 10 ezer forintos bankjegyek bevonásáról még nem született döntés, ezért ennek a címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozások nélkül használható a készpénzforgalomban.

Ezeket a bankjegyeket már bevonták
Fotó: Magyar Nemzeti Bank

Régi tízezresekkel bármikor találkozhatunk még az ATM-ből való készpénzfelvétel során, fizethetünk velük a vásárlásaink alkalmával. A bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában