Laza bulival indult a DUDIK

2018.06.14. 06:00

Szerdán este mindenki bemelegített a következő három napra

Nem nagyon örülhettek a fesztiválozók szerdán délelőtt, de a késő délutánig tartó zord idő végül megkegyelmezett a fesztiválozóknak. Délután ötre kisütött a nap, a jó idő pedig lecsalogatta az eleinte kissé bátortalan korai fesztiválozókat.

Tóth Alexandra/Gallai Péter

Jókedvű szelfik készülnek a barátokkal

A kedd éjszakai vihar nem bizonyult túl jó ómennek, de szerencsére nem okozott jelentős károkat a felhőszakadás, a rendezvény helyszíne tökéletesen megfelel a program biztonságos lebonyolításához – derült ki a rendvédelmi és katasztrófavédelmi bejárás során.

A fesztivál ütemezése nem csúszott, minden a terv szerint haladt, ahogy a kapunyitás 4 órai időpontja is.

Jókedvű szelfik készülnek a barátokkal Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A korai érkezőket már az üzemelő büfékocsik és a felállított sátrak várták, és nyolc óra körül már komoly létszámmal álltak a színpadok előtt a bulizni vágyók. A kempingezési lehetőséggel, feltehetőleg az előző napok viszontagságos időjárásból okulva, nem sokan éltek eddig, bár ez valószínűleg a hét vége felé egyre inkább pezsdülő programkínálattal változni fog. Az ételt és italt felszolgáló kocsik és sátrak mellett természetesen elsősegélynyújtó pont várja az egész rendezvény alatt a (remélhetőleg csekély létszámú) sérülést szenvedő fesztiválozót.

A DUDIK fesztivál szerdai napjára ellátogatott dr. Dorkota Lajos, Cserna Gábor, dr. András István és Kiss Ádám is Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Egyetemi rendezvény lévén nem maradhat el a Dunaújvárosi Egyetem HASÍT programját népszerűsítő sátor sem. A fellépő zenekarok nem okoztak csalódást a lelkes közönségnek, de egy biztos: a buli még csak most kezdődik el igazán…

A DUDIK fesztivál szerdai nyitónapjának estéjén a helyszínen találkoztunk dr. Dorkota Lajossal, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökével, Cserna Gábor dunaújvárosi polgármesterrel, illetve dr. András Istvánnal, a Dunaújvárosi Egyetem rektorával és a DUE kancellárjával, Kiss Ádámmal is. Személyes jelenlétükkel is azt erősítették, hogy messzemenőkig támogatják a rendezvényt, amellett, hogy kiválóan érzik magukat.

Dr. Dorkota Lajos azzal kezdte lapunknak, hogy már évek óta visszajáró vendég a fesztiválra, ami nagyon megtetszett neki. – Pontosan öt éve merült fel az az ötlet, hogy lépjünk egy nagyobbat, nevesebb és több együttes érkezzen Dunaújvárosba, a szervezők részéről a tervek adottak voltak, viszont ehhez forrás is kellett. Pont ekkor lettem a MEKH elnöke, s azt mondtam a tőlem segítséget kérő szervezőknek, hogy megpróbálom a frissen, kinevezésem után érdekkörömbe kerülő cégeket megkeresni és meggyőzni őket arról, támogassák a DUDIK-ot. Azóta ez történelem, hiszen mind a MOL, mind az OTP, mind a MET, vagy éppen a Paksi Atomerőmű beállt a szponzorok sorába. Mára pedig már eljutottunk oda, amikor megkeresik őket a rendezők, valamennyien tudják miről van szó és kérdés nélkül jóváhagyják a támogatást. Amikor pedig megnézzük, ki áll a DUDIK mögött, Cserna Gábor polgármester és a város nyugodtan mondhatja, hogy Magyarország legnagyobb vállalatai is méltónak tartják a támogatásra fesztiválunkat. Emellett fontos volt, hogy Dunaújváros önkormányzata is bátran a támogatók közé lépett és a mai napig biztos támasza a rendezvénynek – foglalta össze gondolatait. Hozzátette, a DUDIK tizedik születésnapjára azt kívánja, hogy a huszonötödiket is közösen ünnepelhessék, mert erre a rendezvényre igény van helyben és a térségben, ami beépült Dunaújváros kulturális palettájába.

– Azt pedig nem sok város mondhatja el magáról, hogy nem egy, hanem több, tízezreket megmozgató rendezvénye van – tette hozzá.

Cserna Gábor polgármester a DUDIK töretlen fejlődését emelte ki, hiszen a korábbi főiskola saját bulija mára egy nívós, nagyon komoly városmarketing értékkel bíró rendezvénnyé nőtte ki magát.

– Egy ilyen esemény mögé az önkormányzatnak oda kell állnia, hiszen nagyon komoly hazai zenekarok érkeznek hozzánk több ezer dunaújvárosi és környékbeli polgár szórakoztatására a négy nap alatt. Bízom benne, hogy a város ismét bölcs és okos döntést hozott azáltal, hogy minden nagy rendezvényt igyekszik segíteni. A DUDIK-ot megszerették az emberek, mindenképpen támogatandó részünkről is. S az sem mellékes, hogy sok helyi vállalkozóval működtetik az eseményt – fogalmazott.

Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora: – Azt gondoljuk, az egyetem életében tíz év elég szép idő és nagyszerűnek tartom, hogy ilyen színvonalas fesztivál lett a DUDIK, amelyet ha nem is mi rendezük, de részt tudunk ebben venni, aminek nagyon örülök. Ezzel a bulival az egyetemet is népszerűsíteni tudjuk, jelenlegi és leendő hallgatóink számára egyaránt kiváló szórakozási lehetőség. Ez a fesztivál színvonalas, ár és érték arányban mindent visz, itt van helyben és nagyon családias, több generáció jön ilyenkor össze. Arról nem is beszélve, hogy megannyi ismerőssel futhat össze itt az ember, a DUDIK egy biztos találkozási hely. Külön örülök, hogy a DVG Zrt. az utóbbi években tevékeny részt vállal a lebonyolításban, hozzájuk csatlakoznak az egyetem hallgatói önkormányzatának tagjai. Nyilván a campus is amiben tudja, támogatja a rendezést. Nem szabad elfelejteni, hogy nagyon sokat köszönhetünk ennek a városnak, nincs olyan tevékenységünk, amiben az önkormányzat ne lenne mellettünk. A DUDIK is egy ilyen közös pont, hiszen önerőből egészen biztos ilyen szinten ezt nem tudnánk tető alá hozni, ezért is tartozunk nagy köszönettel dr. Dorkota Lajosnak és Cserna Gábornak – mondta a rektor, aki nevetve hozzátette, idén gazdaságossági okokból elkerüli a céllövöldét.

Kiss Ádám, az egyetem kancellárja első alkalommal vesz részt a DUDIK-on, de nagyon jó benyomása van az eseményről, a helyszín elmondása pedig csodálatos. – Egyrészt a kíváncsiság, másrészt a hivatali kötelesség miatt is mindenképpen el akartam jönni és nem bántam meg. Az, hogy az Dunaújvárosi Egyetem képviselteti magát egy ilyen fesztiválon, az elengedhetetlen a mai világban, hiszen a rendezvény látógatóinak jelentős része a felsőoktatási intézmény célcsoportjába tartozik. Azt pedig mindenki tudja, hogy egy fesztiválnak teljesen más, sajátos hangulata van, mint egy koncertnek, ezért is szeretem személy szerint az ilyen típusú eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában