Akció: Hozz egyet!

2017.11.23. 17:21

Közösségi polcon gyűjtik a karácsonyi felajánlásokat Dunaföldváron

Dunaföldvár város polgármesteri hivatala részt vesz az európai hulladékcsökkentési hét kezdeményezésén, amelynek keretében elindították a közösségi polc elnevezésű akciójukat. A program jelszava: Hozz egyet, vigyél egyet!

L. Mészáros Irma

vvvv

November 20-tól december 22-ig a hivatal épülete melletti volt óvoda (Kossuth L. u. 4.) kapualjában felállított szekrényekbe és fogasokra ruhaneműt, cipőt, játékokat, ajándéktárgyakat, azaz bármilyen fölöslegessé vált, de jó állapotú tárgyat lehet elhelyezni, vagy onnan elvinni.

A program szervezője, Jakabné Tóth Mária környezetvédelmi ügyintéző elmondta, céljuk, hogy a városlakók úgy tegyenek a környezetük érdekében, s úgy váljanak meg a felesleges tárgyaiktól, hogy közben a rászorulókat is segítik.

Szeretnék fölhívni a lakosság figyelmét, hogy jó állapotú tárgyakat ne dobjanak ki, s ösztönözni őket a felelős, empatikus gondolkodásra. Kérik, hogy csak tiszta és használható tárgyakat hozzanak, s ügyeljenek arra is, hogy a kapualj tiszta és rendezett maradjon. Bár az európai hulladékcsökkentési hét, amelynek idei jelmondata Adj új életet a tárgyaidnak!, november 26-ig tart, a földváriak úgy döntöttek, hogy az ünnepekig meghosszabbítják ezt az akciót. Így a nehéz helyzetben élő családok talán több ajándékhoz, vagy a közelgő télre szükséges ruhaneműhöz jutnak.

Karácsonyig fogadják a felajánlásokat az egykori óvoda kapualjában lévő szekrénybe
Fotós: L. Mészáros Irma

Ezért hirdetik: Hozz egyet, s ha kell, vigyél egyet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában