Sajtó és Tanulás

2018.01.22. 11:30

Bemutatjuk Fejér megye Aranytollasait: Lilit és Evelint

Leányok nyerték el a DH és az FMH díját.

Körmendi Erzsébet, B. Kiss László

A Dunaújvárosi Hírlap Aranytoll Díját Badar Lili, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnázium tanulója vehette át. Lilla harmadéves informatika szakos tanuló, és – mint megtudtuk tőle – azért választotta a Rudast évekkel ezelőtt, mert a nővére is ott tanul, és nagyon sokat mesélt neki az iskola gazdag és színvonalas diákéletéről. Az informatikára is a testvére nyomdokaiban és az általános iskolai tanárai unszolására jelentkezett, és nagyon megszerette ezt a szakot.

Badar Lili, a Rudas 11. osztályos tanulója a DH díjazottja

- Általános iskolában már próbálkoztam az írással, interjút készítettem a tanárokkal, hogy közeleb hozzam őket a diákokhoz. Személyes dolgokról kérdeztem őket, hobbi, kedvenc zene, ilyesmi, hogy jobban megismerjék őket a diáktársaim. Kilenc-tizedikes koromban szerettem volna az iskolaújságba írni, ám az nem valósult meg, és Nagyné Fauszt Csilla tanárnő biztatására jelentkeztem a

Séta-programra, és örömmel osztom meg a gondolataimat, élményeimet másokkal. Hobbim lett az írás – mondta el Badar Lili.

A Sajtó és tanulás – azaz Séta – program őszi-téli kurzusában a Fejér Megyei Hírlap Aranytollát Susorányi Evelin, a móri Táncsics Mihály Gimnázium 11. D osztályos tanulója nyerte el. A díj átadására elkísérte őt a szerkesztőségbe Horváth Zsuzsanna tanárnő is, aki a Táncsicsban kezdettől „gazdája” a Sétának.

Susorányi Evelin érdemelte ki az FMH Aranytollát Fotó: PT

- Különleges érzés volt látni nyomtatásban az írásaimat – mondta el Evelin, aki bevallotta: korábban is írogatott, de a műveket elsüllyesztette a fiók mélyére, és eszébe sem jutott, hogy azokat másoknak is megmutassa.

Evelin Móron lakik, egy nővére és két öccse van. A diáklány korábban versenyszerűen sportolt, úszott és futott is, de manapság – a tanulás mellett – már nem jut rá ideje. Bizonnyal szerénysége tiltotta, hogy elmondja, így a tanárnőtől tudtuk meg: Evelin is tagja volt a magyar csapatnak a középiskolások úszó-világbajnokságán...

Az FMH Séta Aranytoll boldog tulajdonosa azt még nem tudta megmondani, hogy minek készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában