Ideális időjárás, nagyszerű körülmények

2018.05.25. 20:00

Töretlen az Akarat Ereje Foci Kupa népszerűsége

Emlékezetes sikerrel lezajlott a VII. Akarat Ereje Foci Kupa – Családi Utazás program, Dunaújvárosban az alsó Duna-parton, pünkösdhétfőn. Remek időjárás, hibátlan szervezés, színvonalas mérkőzések, nagyszerű szabadidős programok közül válogathattak az érdeklődők.

Balogh Tamás

A Kemi-Ker Kft. csapata jól kezdett a kupán, csoportelsőként jutott tovább.... Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

Az eseményen tíz férfi és hat női amatőr kispályás labdarúgócsapat mérte össze a tudását. Tóth Imre – aki más tisztségei mellett a DLSZ tisztségviselője is – így jellemzi a jól sikerült eseményt:

– Ideális volt az időjárás és nagyszerűek a körülmények, Jókedvűen telt a nap. Örömmel mondhatom, hogy ennek a tornánknak a népszerűsége is egyre növekszik, aminek nagyon örülünk. A megyehatárokon túlról is voltak résztvevőink. Szerencsére rengetegen jöttek ide hozzánk, nemcsak a versenyben részt vevők, hanem a nézők és szurkolók is megérkeztek. A torna eredetileg Szatmári Ádám mozgássérült barátunk megsegítésére született. Éveken keresztül arról szólt, hogy megajándékoztuk őt, amivel nyilván segítettünk a családjának is. Ebben az évben a kedvezményezettünk úgy döntött, hogy idén ő szeretne másoknak, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház. gyermekosztályán ápoltaknak segítséget nyújtani. Ehhez a bennünket támogató szervezetek mellett az eseményen tevékenykedők a tiszteletdíjuk fölajánlásával is hozzájárultak. Nagyon büszkék vagyunk rá. Az Ádámmal együtt megvásárolt javakat egy későbbi időpontban fogjuk vele közösen átadni.

A Kemi-Ker Kft. csapata jól kezdett a kupán, csoportelsőként jutott tovább.... Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

Micskó Márk korábbi dunaújvárosi labdarúgó rendre megjelenik szekszárdi női futsalcsapatával – annak vezető edzőjeként – az itteni futball­eseményeken. Azt mondja:

– Mindig jó szívvel jövök Dunaújvárosba. Örültünk ennek a lehetőségnek, hogy elhozhattuk a csapatunkat erre a kupára. Azt hiszem, hogy a legfiatalabb csapattal vagyunk itt, hiszen a 2001–2006-os születésű játékosainkat csak egy-két rutinosabbal egészítettük ki. Nekünk néha a bedobás is gondot okozott, de ehhez képest helytálltak a lányok. Három győzelemmel és két döntetlennel zártunk. A célunk az volt, hogy egy jót játsszunk, kihasználjuk ezt a számunkra idegen közeget. Persze igyekeztünk minél jobb eredményt elérni. Nagyon jól szervezett, kellemes rendezvény volt ez a kupanap, elismerés illeti a szervezőket és a lebonyolítókat egyaránt.

 

Jólesett a szurkolók tapsa a csapatoknak Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Kovács József, a Steelworkers csapat vezetője – civilben a hideghengermű műszakvezetője – hangsúlyozza:

– Évente körülbelül kilencven-száz kispályás meccset játszunk, aminek a fele kupamérkőzés. A hozzánk igyekezőknek nagyon jól kell tudniuk focizni, mert most már a város egyik legjobb csapatának számítunk. Nagyon szeretjük ezt az eseményt, ahogy Szatmári Ádámot is, akinek az apukája, Balázs korábban nálunk játszott. Mindig részt veszünk rajta. Természetesen szerettük volna megnyerni a tornát, ami most egyáltalán nem ígérkezett egyszerűnek, mert nagyon jó csapatok vettek részt rajta.

Südi Dániel, a Kemi-Ker Kft. csapatának szóvivője:

– A célunk az volt, hogy a selejtezőkön minél tovább jussunk, és ha lehet, a fődíjat is elhódítsuk. Nálunk mindenki focizik egy másik csapatban is, ezért felkészülten érkeztünk. Jól kezdtünk, csoport­elsőséggel jutottunk tovább. A lehető legtöbbet próbáltuk meg kihozni a meccsekből. Stabil védekezésből a kontrákra építettünk. Hátvédként teszem hozzá a magamét a játékunkhoz. Már nem kőkemény, de szigorú és szabályos vagyok a posztomon.

Nem veszélytelenül

Hruby Tamást, a legmagasabb kapust a legmérgesebb kedvében bírtuk szóra. Nem éreztük veszélytelennek a helyzetet.

– Idegenlégiósként léptem pályára a pusztaszabolcsi barátaimmal. Közülük néhányan a mi városi bajnokságainkban is játszanak. Mostanában nem vagyunk túlságosan sikeresek, viszont nagyon jó a társaság és ezért is megéri velük eljárni az ilyen eseményekre. A vereség egy kicsit felkavar, de remélem, hogy hamar lecsillapodok. Tudom, hogy ez nem egy BL-döntő volt, de szeretek nyerni. Ma semmiben sem volt szerencsénk, de szombaton a Parázs Varázs kupán újra pályára lépünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában