2025.05.13. 20:00
Nyert a kisapostagi tiszai jellegű dunai halászlé - képgalériával
Igazi ünnepi hangulat uralkodott május 10-én a Palotavárosi tavaknál. Immár tizedik alkalommal rendezték meg a Fehérvári Halünnepet. A gasztronómiai fesztivál egyik kiemelkedő része idén is a főzőverseny volt, amelyre mintegy 40 csapat nevezett különféle halételekkel. Az eseményen a kisapostagi csapat nemcsak első díjat, hanem különdíjat is hazavihetett.
A kisapostagi csapat a Kisapostagi Horgászegyesület színeiben indult 'Ponty jó csapat' néven. Már nem első alkalommal utaznak Székesfehérvárra, hogy megméressék magukat a gasztronómiai eseményen.

A kisapostagi csapat dupla elismerése
A kisapostagi csapat a halászlé kategóriában aratott győzelmet, emellett egy különdíjat is elnyertek, amelyet a zsűri a kiemelkedő csapatmunkáért, valamint az étel, a tálalás és a teríték összhatásáért ítélt oda. A különdíj egy vándorserleg formájában érkezett.
Az egész koncepciónk harmonikus volt: finom halászlé, kreatív tálalás, kis halmártogatós, halchips – mindezt úgy raktuk össze, hogy minden elem összhangban volt
– mesélte Kéri Balázs, a csapat egyik tagja.
Akik mögött az ízek állnak
A főzőcsapat tagjai Zsigmond Károly Zsolt, Fülöp Ilona, Agárdi György, Kovanecz Zsuzsanna és Kéri Balázs voltak. Öten dolgoztak együtt, s már nem először. Kéri elmondta, hogy tavaly is részt vettek a versenyen, akkor a legszebb terítékért kaptak vándorserleget. Most viszont a főzésben is diadalmaskodtak.
Gratulált a polgármester
Nagy Attila, Kisapostag polgármestere idén más elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a halünnepen, a közösségi oldalán így írt a versenyről:
Óriási büszkeség számomra, hogy a X. Fehérvári Halünnepen szereplő kisapostagi csapat ismét hazahozta a fődíjat és vándorserleget. Zsigmond Károly Zsolt készítette segítőivel a legjobbnak minősített halászlét! Gratulálok a csapat minden tagjának!
A titok: egyszerűség és arányok
A győztes halászlé titkát Balázs így foglalta össze: „Semmi különös – víz, hal, paprika. A jó arányokon múlik minden. Ezt mondták a zsűriben is. Nem bonyolítottuk túl.” Az étel valódi kisapostagi tiszai jellegű dunai halászlé volt, passzírozással készítve, amely különösen fontos a halászléfőző versenyek világában.
A csapat egyik oszlopos tagja, Zsigmond Károly volt, aki korábban már nyert a kisapostagi főzőversenyen is, így a rutin és a tapasztalat is segített a mostani sikerben.
Jó idő, jó hangulat
A tavalyi esős versenynappal ellentétben idén tökéletes idő fogadta a résztvevőket a X. Fehérvári Halünnepen.
Tényleg minden klappolt: az időjárás, a csapatmunka, és az egész légkör. Nagyon jól éreztük magunkat
– mesélte Balázs.
A versenyen egyébként rengeteg különleges halétel készült, a sült snecitől a harcsás halmártogatókig. A szervezők gazdag programkínálattal, gyermekprogramokkal és koncertekkel tették emlékezetessé a napot.
A kisapostagi csapat tagjai büszkén emlékeznek vissza a napra, amikor egyszerre nyertek a főztjükkel és a csapatuk szellemiségével.
X. Fehérvári Halünnep - A kisapostagi csapat