Duol.hu podcast

2025.05.14. 15:00

Gasztrohősök Dunapatajon: Kollár Gyula és Gál Gábor pacalküldetése

Gasztrohősök Dunapatajon: Kollár Gyula és Gál Gábor pacalküldetése

Fotó: Balogh Tamás

Üdvözlöm Önöket, a baloghtomi vagyok!

Őrizzék meg a nyugalmukat, mert most a pacalról lesz szó! Ennek a megosztó finomságnak „csak”két tábora van. Az egyik imádja, a másik, (bár közbeszéd szerint soha meg sem kóstolták) – mélyen megvetik. Dunapatajon jártam, a Tanya bisztróban. Jó okom volt rá. Ők, akik az egyik nemzeti ételkülönlegességünk, a pacal készítésének országosan elismerten az élmezőnybe, (nem kevesek szerint a csúcsra kerültek) , május 1-re egy rekord kísérletre szánták el magukat. 2.025 adagot főztek belőle!

Erről beszélgettem két fantasztikus férfival. Az észmegállító pacalos ötletek megálmodójával és kivitelezőjével Kollár Gyulával a Gazdával, és Gál Gáborral, aki ennek a gasztro bravúrszámnak a technikai hátterét biztosította, és nem mellékesen, hivatalosan bejegyezhette a teljesítményt a Magyar Rekordok könyvébe.

Nem csak az ínyenceknek ajánlom, hogy hallgassanak ki bennünket!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában