2025.05.14. 15:00
Gasztrohősök Dunapatajon: Kollár Gyula és Gál Gábor pacalküldetése

Fotó: Balogh Tamás
Üdvözlöm Önöket, a baloghtomi vagyok!
Őrizzék meg a nyugalmukat, mert most a pacalról lesz szó! Ennek a megosztó finomságnak „csak”két tábora van. Az egyik imádja, a másik, (bár közbeszéd szerint soha meg sem kóstolták) – mélyen megvetik. Dunapatajon jártam, a Tanya bisztróban. Jó okom volt rá. Ők, akik az egyik nemzeti ételkülönlegességünk, a pacal készítésének országosan elismerten az élmezőnybe, (nem kevesek szerint a csúcsra kerültek) , május 1-re egy rekord kísérletre szánták el magukat. 2.025 adagot főztek belőle!
Erről beszélgettem két fantasztikus férfival. Az észmegállító pacalos ötletek megálmodójával és kivitelezőjével Kollár Gyulával a Gazdával, és Gál Gáborral, aki ennek a gasztro bravúrszámnak a technikai hátterét biztosította, és nem mellékesen, hivatalosan bejegyezhette a teljesítményt a Magyar Rekordok könyvébe.
Nem csak az ínyenceknek ajánlom, hogy hallgassanak ki bennünket!
Duol.hu podcast
- Videó: az Ambrózián megmondták a tutit a csajok, ez most a fesztiváldivat
- Egész Dunaújváros a fiatal Henriket ünnepli: ő az ország legjobb kőművese – videóval
- Hagyomány és hitvallás – lovas példaképek a mindennapokból
- Ötödikesek időutazása a lovagkorba – versennyel emlékeztek szeretett tanárukra
- Valóban eltűnt a jóság? Minden szülőt elgondolkodtat ez a videó