Prémium minőség helyben sütéssel

2025.03.25. 20:00

Célok nélkül lehet élni, de annak nincs sok értelme

Társaságban gyakran kerül szóba a kenyérhelyzet. Amiben általában egyetértés van, hogy egyre drágább és egyre ritkább a jó minőségű kenyér, a különböző pékáru. Vagyis egy jó pékség felfedezése aranyat ér.

Célok nélkül lehet élni, de annak nincs sok értelme

A helyben sütés az egyik titka a kiváló minőségű pékárunak

Fotó: amatőr felvétel

Évekkel ezelőtt futottam bele az Adonyban üzemelő perkátai Peru Pékségbe és azóta, amikor csak tehettem, ott vásároltam kenyeret, ami három-négy napig szinte teljesen friss marad. Ezért örültem annak, amikor a dunaújvárosi piacon jártamban, keltemben észrevettem, hogy nyílt  egy "perui" pékség. Gubicza Anett üzletvezetővel beszélgettünk arról, hogyan jutott eszükbe Fejér vármegyében több pékséget üzemeltetni, és mi is a kiváló pékáru titka. 

pékség
Pékség-forgalom: a nagyobb településeken nem csak reggel sok a vásárló Fotó: amatőr felvétel

A pékség az édesapa ötlete volt

- Édesapám ötlete volt, hogy hozzunk létre egy pékséget. Az tűnt fel neki, hogy a kis vegyesboltok forgalmát a pékáruk, a kenyerek viszik. Komoly beruházásra volt szükség, az áttörés a vállalkozásunkban akkor történt, amikor odáig jutottunk, hogy két műszakban kellett termelnünk. Ez így van a mai napig, aminek az eredménye az, hogy az üzleteinkbe, vagy a viszonteladóinknak naponta kétszer tudunk friss árut szállítani.

Az üzletvezetőtől megtudtuk azt is, hogy csak úgy tudnak prémium minőséget produkálni, ha a saját üzemükben, vagy az üzleteikben készítik el a termékeiket. Fejér vármegyében szűkkörben, vagyis egymáshoz közeli településeken működnek a boltjaik, hat sajátjuk van, és tizennégynek a beszállítói. A kisebb településeken reggel nagy a forgalmuk, a nagyobbakban délután is.

A dunaújvárosi üzletekről Gubicza Anett annyit mondott, hogy a korábban, a Táncsics Mihály utcában nyitott pékségük kiegészítik a piacival egymást. A piaci esetében abban bíznak, hogy a vasmű talpra áll, és az egész piacnak megnő majd a forgalma.

Új üzlet megnyitását nem tervezik, jelenleg harminc főt foglalkoztatnak. Minden üzletük saját tulajdonban van, és mindig próbálnak fejleszteni. Hosszú távú céljaik vannak, ugyanis vallják, célok nélkül lehet élni, de annak nincs sok értelme.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában