Iskolára hangolva

2024.07.10. 17:00

Hiánypótló, játékos foglalkozások leendő elsősök számára

A nyár a pihenés, a feltöltődés és a játék ideje, de sok szülő már ilyenkor elkezd gondolkodni azon, hogyan készíthetné fel gyermekét az iskolai életre. Erre kínál kiváló lehetőséget a Máltai Játszóház augusztusban induló „Iskolára Hangoló” foglalkozássorozata, amelyet Kelemen Nagy Annamária gyógypedagógus vezet.

Török Tímea

Forrás: A játszótér Facebook-oldala

Mi az „Iskolára Hangoló”?

Az „Iskolára Hangoló” egy játékos foglalkozássorozat, amely kifejezetten a leendő első osztályba készülő gyerekeknek szánnak a szervezők. A cél, hogy a gyerekek könnyebben átálljanak az óvodából az iskolai életre, mindezt játékos, szórakoztató formában. Kelemen Nagy Annamária elmondása szerint a foglalkozások során olyan képességeket fejlesztenek, amelyek elengedhetetlenek az olvasás, írás és matematika elsajátításához.

Hol és mikor?

A foglalkozások a Máltai Játszóházban, az Október 23-a téren lesznek megtartva. Heti kétszer, kedden és csütörtökön, délelőtt kerülnek sorra, de a pontos időpontokat a jelentkezők igényeihez igazítják. Ha nagyobb az érdeklődés, akkor heti egyszeri alkalmat is bevezethetnek, hogy minél több gyermek részt vehessen a programban.

Mi történik a foglalkozásokon?

A foglalkozások 45 percesek, és kiscsoportos formában zajlanak, 4-5 gyermek részvételével. A programok szorosan egymásra épülnek, ezért fontos, hogy a gyerekek rendszeresen részt vegyenek. A foglalkozások során a lurkók mozgásos, kognitív és finommotoros képességeiket fejlesztő játékokat játszanak, amelyek mind az iskolai sikerességüket támogatják.

Jelentkezés és részvétel

A foglalkozások ingyenesek, de előzetes bejelentkezés szükséges a szervezés miatt. Jelentkezni a Máltai Játszóház elérhetőségein lehet, beleértve a 30/ 985-6665 -os telefonszámot és a játszóház Facebook-oldalát. A gyerkőcöknek nincs szükségük külön felszerelésre, és a szülők akár bent is maradhatnak a foglalkozások ideje alatt, hogy megfigyeljék gyermekeik fejlődését.

Miért érdemes részt venni?

Az „Iskolára Hangoló” foglalkozások nemcsak a gyerekek számára nyújtanak felkészülést az iskolai életre, hanem a szülőknek is megnyugvást adhat, hogy gyermekük magabiztosan indul majd az új kihívások felé. Kelemen Nagy Annamária szakértelmének és játékos módszereinek köszönhetően a gyerekek vidám és hasznos módon készülhetnek fel a szeptemberi nagy váltásra.

Kapcsolat és további információk

Ha szeretne többet megtudni vagy jelentkezni a foglalkozásokra, keresse fel a Máltai Játszóházat személyesen, vagy lépjen kapcsolatba velük a Facebook-oldalukon és a megadott telefonszámon. Ne maradjon le erről a kiváló lehetőségről, hogy gyermeke magabiztosan kezdhesse meg iskolai tanulmányait!
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában