Túl korai visszatérés

2024.06.29. 18:05

Valószínűleg eldőlt, hogy nem Kovács Zsófiáé lesz az olimpiai kvóta

Székely Zója másodikként jutott a döntőbe felemáskorláton a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n szombaton, a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófia első számú tartalék, ezzel valószínűleg eldőlt, hogy Székely kapja az országkvótát a párizsi olimpiára. A szövetség kapitány nagyon sajnálja a DKSE versenyzőjét, szerinte túl korai volt a visszatérése.

Duol.hu

Addig húzták ezt a válogatót, ameddig lehetett, de a kapitány szerint Kovács Zsófia még mindig a térdsérülése utóhatásait szenvedi, korai volt még számára ez a verseny

Fotó: Laczkó Izabella

A magyar szövetség hírlevelében Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy Székely Zója magabiztos versenyzéssel lett finalista, míg Kovács Zsófia teljesítményén meglátszott a hosszú kihagyás.  - Zója 14.05-tel végzett, Zsófi több rontás után 10.6-tal zárt, első számú tartalékként. 

A holnapi döntő után fogom véglegesíteni javaslatomat az elnökség felé az olimpiai kvótára vonatkozóan

 - idézték a szövetségi kapitányt.

Az M1 aktuális csatornának a szakember a következőt nyilatkozta: 

A mai verseny alapján Székely Zója magasan és stabilan jobban teljesített, mint Kovács Zsófia, akit nagyon sajnálok, és remélem, hogy a következő olimpiai ciklusban hozza majd a régi formáját, mert a mai nap az nem úgy sikerült, ahogyan azt ő tervezte.

- Nem úgy sikerült a rehabilitáció, mivel a leérkezésnél még látszik, hogy fáj a lába és azt gondolom, hogy egy olyan verseny alapján dőlt el, ami tiszta és egyenes volt.

A szakember hozzátette, hogy a háromszoros Európa-bajnok tornász még mindig a térdsérülése utóhatásait szenvedi, és szerinte korai volt még számára ez a verseny. Kiemelte, addig húzták ezt a válogatót, amíg csak lehet, mivel arra vártak, hogy Kovács felépüljön.

Nehéz most szavakat találni

Az eredmény után a DKSE szakosztálya közösségi oldalán kommentálta a történteket.

Mint írják: "Nehéz most a szavakat találni...azt mondják minden okkal történik...próbáljuk elfogadni, megérteni.

 Az pedig biztosan elmondható, hogy erődön felül készültél erre a napra, mindent megtettél amit lehetett, mi láttuk!

Ott voltunk amikor fájt, hiányoltunk amikor nem voltál velünk, együtt izgultuk végig az első fogásokat, érted szorítottunk! 
Azért mi megvárjuk a holnapot!
Fogsz Te még repkedni az olimpián a korlátkarfák között! 
Melletted vagyunk, támogatunk!
Hajrá Zsófi!!!
Hajrá DKSE!!!"

- Rendkívül izgultam, nagyon feszült voltam az utóbbi napokban, de igazából ezt most nem is érzékeltem egészen addig a pillanatig, amíg be nem fejeztem a gyakorlatomat. Leugrottam és szinte egyből el is sírtam magam, nem azért, mert boldog vagy szomorú voltam, hanem egyszerűen így jött ki az a sok feszültség, ami az utóbbi időszakban rám nehezedett a kvóta körül - mondta az M1-nek Székely Zója.

Draskóczy Imre értékelte a két olimpikon teljesítményét is, ugyanis Kovács klubtársa, Czifra Bettina Lili is indult.
- Bácskay Csenge ugráson lett döntős, kisebb pontatlansággal, 

Czifra Bettina Lili teljesítményével nem voltam megelégedve, bár finalista lett gerendán és talajon is. Remélem a döntőben tisztább gyakorlatokat látunk tőle.

- Ugráson indult Péter Sára is, aki jó teljesítménnyel döntőbe jutott - fogalmazott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában