Nagyvenyim

2024.06.18. 12:00

Újra van világítás a balesetes zebránál

Magasabb értékben állították helyre a közelmúltban két halálos áldozatot követelő balesetnél kidöntött utcai világítótestet. LED-es lámpák adnak jobban megvilágított területet. A helyreállításról Nagyvenyim polgármestere Vargáné Kaiser Katalin tudósított Nagyvenyim honlapján és a falu közösségi oldalán.

Horváth László

Fotó: amatőr

Tájékoztatás a 6219-es út Földvári utca kereszteződésénél lévő gyalogátkelőhely megvilágításának magasabb műszaki tartalmú helyreállításáról.

Tisztelt Lakóink! 

„A 6219-es út-Földvári utcai kereszteződésénél június 4-re virradóra bekövetkezett, több halálos áldozatot követelő közúti baleset következtében a gyalogátkelőhelyet megvilágító közvilágítási oszlop és az azon elhelyezett világító berendezés is megsemmisült. A gyalogátkelő-hely Déli oldalán lévő oszlop pótlásáról, a biztonságos megvilágítás mielőbbi helyreállításának érdekében még az aznap hajnali órákban intézkedtem. Tisztelettel tájékoztatom a Nagyvenyimieket, hogy a megsemmisült oszlop helyén a tegnapi napon, 2024. június 13-án, felállításra került az új oszlop. A gyalogátkelőhely megvilágításának biztosítására a korábbi, sárgás és tompa fényű 100 W teljesítményű Zafír típusú, Na töltetű közvilágítási berendezés helyett új, hideg fehér fényű, nagyobb fényáramú, korszerű, LED-es világító berendezés került felszerelésre. Annak érdekében, hogy a gyalogátkelőhely megvilágítása egyenletes legyen és az észlelés mindkét megközelítési irányból azonos fényáramú, színhőmérsékletű és világosságú környezetben történhessen meg, a gyalogátkelőhely Északi oldalán lévő, nem sérült villanyoszlopon lévő világító berendezés is a fenti típusúra került lecserélésre. Ezzel a balesetben megsemmisült megvilágítás a korábbinál magasabb műszaki tartalommal került helyreállításra és az érintett kereszteződés, valamint a gyalogátkelőhely közlekedésbiztonsági paraméterei javultak.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában