Közgyűlés

2024.06.20. 17:30

Több mint harmincmillió forint ügyvédi irodáknak

Az ülés elején felvett sürgősségi indítványokkal együtt összesen 32 napirendi pontot tárgyalt a csütörtöki ülésén a képviselő testület. Egy napirendi pont maradt zárt ülésre, ahol a Dunaújváros Közszolgálatáért díj odaítéléséről határoztak. Lapunk hasábjain a legfontosabb döntésekről számolunk be.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Az önkormányzati választások utáni első közgyűlésen Pintér Tamás polgármester megköszönte a szavazók voksolási hajlandóságát és a Helyi Választási Bizottság munkáját.

Sürgősségi indítványként az ülés elején tárgyalták azt a napirendi pontot, mely arról szól, hogy az önkormányzat válasszon és fizessen meg szakértőt eseti közbeszerzési szaktanácsadás céljával. A többség meg is szavazta, hogy a Várkonyi Ügyvédi Irodát bízzák meg a Médiarendszer üzemeltetése című közbeszerzési eljárás lebonyolításával. Erre bruttó 22, 8 millió forintot költ az önkormányzat.

A testület döntött a 2024. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló vonatkozó önkormányzati rendeletének második alkalommal történő módosításáról. A költségvetés kiadási és bevételi főösszegei változtak ezáltal. 

A közgyűlés elfogadta a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 2023. évben végzett tevékenységéről szóló, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2023. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolóját, valamint a a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány 2023. évi beszámolóját, csakúgy, mint a Magyar r Mentőszolgálat Alapítvány 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolót is. 

A képviselők úgy határoztak, hogy Hajdu Jonatán Dániel, mint olimpiai részvételi jogot szerzett kajak-kenu sportolót 2024. június 1. és 2025. május 31. között 150.000,- Ft + járulékai/hó jutalomban részesíti. Szintén sportos vonatkozású döntés, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő Dunaújvárosi Sportcsarnok üzemeltetésével 2029. december 31-ig a DKKA Nonprofit Kft.-t bízza meg a testület.

A közgyűlése a DVG Zrt. jelenlegi könyvvizsgálója 2024. május 31-én történő megbízatása lejárta miatt 2024. június 20-tól 2025. május 31-ig Balogh és Társai Könyvelő és Könyvvizsgáló Kft.-t bízza meg 450.000,- Ft+Áfa/hó megbízási díjjal. A Dunanett Nonprofit Kft. esetében 2024. június 20-tól 2025. május 31-ig Fehér Tamást bízza meg 140.000,- Ft+Áfa/hó megbízási díjjal a könyvvizsgálói feladatok ellátásával. Míg a DSZSZ Kft. esetében a könyvvizsgáló személyéről később döntenek majd.

A közgyűlése megismerte és elfogadta az Innopark Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött támogatási szerződés szerinti, 2023. január 1. - 2023. december 31. közötti időszakra vonatkozó elszámolást. A támogatási szerződés 3. pontja meghatározza, hogy a támogatás összege mely feladatok költségeire fordítható. Ebben szerepel a városmarketing-tervezési feladatok és az ehhez kapcsolódó munkabér is. Ez 8.366.400 forintos tétel az elszámolásban. Kálló Gergely korábbi országgyűlési képviselő tudomásunk szerint városmarketing referensként dolgozott ebben az időszakban az Innoparknál.

A testület úgy határozott, hogy hogy a Mészáros Emese Ügyvédi Irodával 2021. július 7-én megkötött és többször módosított megbízási szerződésben rögzített ügyvédi tevékenység 2024. június-decemberi megbízási díjára bruttó kilencmillió többletforrást biztosít. 

A közgyűlés a „Körforgalmú csomópont döntés előkészítő tanulmánytervének elkészítése Dunaújvárosban, a Batsányi János utca – Martinovics Ignác utca – Római körút kereszteződésében” tárgyú munkát a Szabolcs Mérnökiroda Kft-től rendeli meg bruttó 2.489.200,- Ft vállalkozási díj fejében. Ennél a napirendi pontnál Lőrinczi Konrác fideszes önkormányzati képviselő arra kérte a testületet, hogy a tervezőnek vessék fel, hogy télen az esetlegesen jeges útburkolaton a buszok fordulása nem okoz-e majd problémát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában