Szétlövés

2024.06.28. 14:00

Szombaton dől el, Kovács Zsófia ott lesz-e az olimpián

Szombaton lép a bukaresti RomGymTrophy elnevezésű tornászviadalon a felemás korláthoz Kovács Zsófia és Székely Zója, két versenyzőnk az olimpiáért vetélkedik egymással.

Duol.hu

Amennyiben Kovács Zsófia megelőzi Székely Zóját felemás korláton, övé a párizsi indulási jog

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Két válogatott tornásznőnk közül az szerepelhet a párizsi olimpián, aki előrébb végez Bukarestben a felemás korláton. A DKSE kiválósága Kovács Zsófia tavaly térdkeresztszalag-szakadást szenvedett, és nem indulhatott az olimpiai kvalifikáló belgiumi vb-n, majd sérült térdét megműtötték. Bár azóta négy szeren tréningezett, ám fájdalmai visszaköszönnek.

– A műtét során két fémkapcsot operáltak a térdébe – mondta Trenka János a háromszoros Eb-győztes klubedzője a Ripostnak. – A kapcsok egyik vége a szalagjait rögzítik, a másik végét a sípcsontjába ültették. Ebből fakadóan felemás korláton egy amúgy jó gyakorlata után a fájdalma újra jelentkezik. Az utóbbi időszakban a további három szeren, ugrásban, talajon és gerendán is szorgosan gyakorolt, de annak érdekében, hogy gyakorlatozás közben a térdét a legkevésbé igénybe vevő elemeket sulykolja, ezért maradt a felemás korlát – tette hozzá.

Trenka abban reménykedik, hogy Zsófi anyagerő és kivitel dolgában egyaránt bizonyít, és rajtolhat élete harmadik olimpiáján. 

Egyébként nem indult a májusi Eb-n, a magyar bajnokságon és a Világ Kupa-versenyeken sem, míg Székely valamennyin ott volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában