A CHL-ben is számítanak rá

2024.06.13. 13:30

Szélig Viktor új szerepkörben

Szélig Viktort a jégkorongozók Bajnokok Ligájának irányítói közé választották.

Agárdy Csaba

Forrás: nemzetisport.hu

A Champions Hockey League  (CHL) keddi rendes közgyűlésén a részvényesek új irányítási struktúrát hagytak jóvá, csökkentették az igazgatóság létszámát, új tagokat választottak, köztük a dunaújvárosi Szélig Viktort, aki jelenleg a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója.

A két évvel ezelőtt elindított stratégiai folyamat részeként a „szervezet és irányítás” a CHL kulcsfontosságú fókuszterületévé vált. Felülvizsgálták a jelenlegi irányítási struktúrát, amelynek eredményeként a CHL igazgatótanácsa új javaslatot dolgozott ki. Ezt az általános paktumot márciusban hagyta jóvá a rendkívüli közgyűlés. Ezután véglegesítették a koncepciót. Az új irányítási struktúra lényege a CHL igazgatótanácsának kilencről öt tagra csökkentése, amelynek célja egy agilisabb szervezet létrehozása, amely új célokat határoz meg Bajnokok Ligája jövőjét illetően – olvasható a jégkorongblog.hu-n.

A Növekedési- és a Sportbizottság tagja lett Szélig Viktor, a Dunaferr SE legendás egykori hátvédje.

A CHL, ami Bajnokcsapatok Európa Kupájának utódja, egy zárt bajnokság. A 2024/25-ös szezonban tizenhárom európai bajnokság harminckét csapata vehet részt a sorozatban. A Hydro Fehérvár AV19 a legutóbbi ICHL-ben, az osztrák bázisú bajnokság alapszakaszában második lett, ezzel vívta ki a CHL-szereplés jogát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában