Gyérítik

2024.06.24. 12:00

Péntekre tervezik a szúnyogirtást Rácalmás területén

Körmendi Erzsébet

Forrás: Rácalmás Önkormányzat Facebook-oldala

Rácalmás területén az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül a földi kémiai védekezés 2024. június 28-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30. - olvasható a tájékoztató Rácalmás Város Önkormányzatának közösségi oldalán.

A felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV. 

A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, azonban a méhekre veszélyes.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában