Érettségi vizsga

2024.06.19. 14:00

Most kell majd okosan beszélni!

Megkezdődtek a szóbeli érettségi vizsgák!

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az emelt szintű szóbeli érettségiket 2024-ben június 5. és 12. között tartották meg, a középszintű vizsgákat pedig június 17. és július 3. között kell megszervezniük az iskoláknak. A megszokottnál későbbi időpont oka, hogy idén a tanév is tovább tart, a diákoknak egészen június 21-ig iskola lesz. A szünet előtti utolsó tanítási nap június 20.
Az, hogy az érettségik alatt még tart a tanítás, plusz feladatokat  jelentenek az iskolák számára. A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban is tegnap kezdődtek meg a a szóbeli érettségik. Kratzmajer Zoltán, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a 12.e osztállyal kezdődnek a vizsgák, összesen négy osztály végez, az érettségi utolsó napja július 3. lesz a Széchenyiben.

Ezen a héten  párhuzamosan  folyik az oktatás és a vizsgáztatás, ez nehezíti a dolgunkat, de megoldjuk ezt a feladatot is.  

 

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A tanulók nyugodtan várták a szóbeli kezdetét, a folyosón halk morajlás hallatszott, és sok mosolygós arcot láthattunk. Kiss Gergő sem nagyon izgult.
– Az írásbelin és emelt szintű szóbelin már túl vagyok, egész jól alakultak eddig a dolgok. Különösen a biológia írásbelimmel vagyok elégedett – tudtuk meg Kiss Gergőtől, aki  a szóváltásunk után gyorsan  ment az  övéihez.
Az érettségizőket először Krtazmajer Zoltán köszöntötte:  

Bízom benne, hogy feledhetetlen három napotok lesz, ami sikeres vizsgákat jelent.

Kívánom, hogy legyetek három nappal idősebbek.
A vizsgabizottság elnöke Kozma Csilla volt, aki a kormányhivatal megbízottjaként volt jelen  az eseményen.
Az elnök a vizsgázókkal ismertette a szabályokat, kiemelve, hogy indokolt esetben rövid időre el lehet hagyni a tantermet.
– Bízom abban, hogy nyugodt légkörben zajlik majd a szóbeli érettségi, és mindenki tudása legjavát adja. Sok szerencsét a tételhúzáshoz, pénteken pedig már bizonyítványosztás – mondta Kozma Csilla.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Mielőtt elkezdődtek volna a vizsgák, az érettségizők nevében az elnök asszonyt az egyik diák, Szabó Noel köszöntötte, és adott át neki egy csokor virágot.
Ezután nem volt más hátra, kezdődhetett a tételhúzás, majd a számot adás a négy év alatt megszerzett rengeteg tudásból. Végül – mint tudjuk – jöhet a pénteki bizonyítványosztás, a díjkiosztó.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában