Eljárás egy 35 éves nővel szemben

2024.06.29. 15:30

Huszonnyolc rendbeli állatkínzás lehet a vád a perkátai ügyben

Gyűlik a bizonyítási anyag, a napokban már az igazságügyi szakértői vélemény is elkészült ahhoz a perkátai ügyhöz, amellyel akár 28 rendbeli állatkínzás gyanújával állhat bíróság elé a gyanúsított - tudtuk meg a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesülettől.

Molnár Emese

Forrás: Fema Facebook-oldala

Még márciusban írtunk erről a történetről: egy névtelen bejelentést kapott a FEMA, valamint a NOÉ Speciális Kutató-Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, miszerint Perkáta-Szőlőhegyen egy állandó lakóval nem rendelkező ingatlanban sok kutya tartózkodik. A helyszínre hívta a mentőcsapat a rendőrséget és hatósági állatorvost is, így be is jutottak a házba. Itt aztán horrorisztikus összkép fogadta őket: körülbelül 25-28 négyzetméteren huszonnyolc kutyát találtak, egy részük szűk ketrecekbe volt zárva, másik részük szabadon engedve, víz és élelem nélkül. A kutyaürülék és a vizelet olyan szinten beivódott már a padlózatba is, hogy orrfacsaró, fojtogató ammóniás bűz áradt, amitől a mentésben résztvevőknek is fejfájást okozott az akciót követően. A hatóság az állatkínzás gyanúját megállapította, így a feltételezett bűncselekmény miatt a rendőrség helyszínelést, és a kutyák lefoglalását kezdeményezte.

A kutyusok a femások gondozásába kerültek, megkapták a szükséges ellátásokat és biztosítják a megfelelő körülményeket számukra. Egyelőre nem lehet örökbeadni az ebeket, várni kell még pár hetet, hogy a jogi akadálya megszűnjön: a rendőrségi lefoglalást átminősítik elkobzássá, vagyis elveszik a tulajdonjogot a "gazditól". Ekkor kereshetnek új, szerető családot a mentett kutyusoknak.

Mivel a rendőrségi eljárás még folyamatban van, ezért megkeresésünkre a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata június 25-én annyit nyilatkozott, hogy "a kérdéses ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetése miatt indított eljárást egy 35 éves nő ellen".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában