Az együtt ünneplés öröme

2024.06.16. 17:00

Hét évtized harmóniája tette felejthetetlenné a Móricz gálát + galéria

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az év vége mindig különleges eseményekkel zárul a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában, de az idei gála valóban felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek. A Bartók Kamaraszínház három napon át adott otthont annak a varázslatos programsorozatnak, amelyen az iskola diákjai, tanárai és vendégeik közösen ünnepelték az iskola 70 éves jubileumát. Mi a június 14-i ünnepélyes eseményre látogattunk el.

Szigethy Adrienn igazgató nyitotta meg a gálát, amelyben köszönetet mondott a szülőknek, tanároknak és a Dunaújvárosi Tankerületnek, valamint az önkormányzatnak. Hangsúlyozta, hogy a közösség összefogása és támogatása nélkülözhetetlen volt az egész éves programsorozat sikeréhez.

Az alsós osztályok produkcióival kezdődött a műsor. A gyermekdalok, egyszerű kánonok és furulya előadások varázslatos hangulatot teremtettek. Az ifjú tehetségek közül kiemelkedett a Kiskórus, Fiúkórus és a Nagykórus, akiknek lelkesedése és tiszta éneke minden jelenlévőt elvarázsolt.

Az első félidőt az ingolstadti testvériskola vonószenekara zárta, 

akik lenyűgöző előadásukkal megmutatták a zene nemzetközi nyelvét. Händel „Vízizene” nyitánya méltósággal indította el a műsort, majd Brahms „V. Magyar Tánc” elevenítette fel a magyar zenei hagyományokat. Hans Zimmer „Zoosters Breakout” című műve a filmzene világába kalauzolt minket, míg Villodo „El Choclo” tangója egy darabka Argentínát hozott el.

A második félidő igazi meglepetéssel indult: a német vonósok, a bigband és a Fiúkórus, valamint a Nagykórus együtt adták elő a Sister Sledge híres dalát, a „We Are Family”-t. A színpadot betöltő közös produkció csodálatos példája volt a nemzetközi barátságnak és együttműködésnek.

Ezután a németek Bigband zenekara vette át a színpadot, akik a latin és jazz zene világába kalauzolták a közönséget. Manny Rodrigez és Tony Pabon „I Like It Like That” című dala forró  hangulatot varázsolt, majd felcsendült más egyéb művek mellett Henry Mancini „The Pink Panther” című klasszikusa is. 

Az est második felében a móriczos osztályok és a felsős csoport néptánc előadásai következtek.

 Az előadások hitelessége és lendülete mindenkit magával ragadott.

A gála záró produkciója a végzős évfolyam előadásában musical részletek volt, amelyben az elmúlt évek legsikeresebb előadásait idézték fel. A „Légy jó mindhalálig”, a „Macskák” és a „Mary Poppins” felejthetetlen dalai csendültek fel, színvonalas színpadi megjelenítéssel és tehetséges fiatal előadók tolmácsolásában.

Az idei gála nemcsak a művészi tehetséget és a kitartó munka eredményeit mutatta be, hanem az együtt ünneplés örömét is. A Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai és tanárai büszkén álltak a színpadon, és méltán vívták ki a közönség elismerését. A háromnapos rendezvény méltó zárása volt egy hosszú és tartalmas tanévnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában