Szűkítés

2024.06.24. 15:00

Hármójuknak maradt esélye az olimpiára

Megtörtént az első keretszűkítés a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatottnál, a dunaújvárosi klub öt játékosából ketten estek „áldozatául” a döntésnek.

Gallai Péter

Horváth Brigitta az egyik dunaújvárosi, aki tovább folytathatja az olimpiai felkészülést

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Ahogyan Mihók Attila és Cseh Sándor társ kapitányok előre jelezték, a szombaton rendezett, Kanada elleni felkészülési mérkőzést követően szűkítették először az olimpiára készülő bő keretet. A 14-7-re megnyert találkozón tizennégy játékos került be a csapatba, azonban nem csak ez a mérkőzés, hanem az eddigi időszak munkája, illetve a juharlevelesekkel közös kétkapus edzések alapján dőlt el, a huszonhárom vízilabdázó közül ki az a tizenhat, akinek esélye maradt az ötkarikás csapatba kerülni. 

Gödöllőn a szakvezetők annyit mondtak, hogy mint mindig, ezúttal is borzasztó nehéz volt a döntés, és nem is nagyon kívánják külön indokolni azt, a névsort a szövetség honlapja tette közzé.

Mahieu (balra) szombaton is szerepet kapott, és ő is a keret tagja maradt
Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

A szűkítés után kikerült a négy kapus közül kettő a csapatból, egyikőjük a DFVE hálóőre, Maczkó Lilla, a másik pedig Torma Luca. Ami pedig a mezőnyjátékosokat illeti, a dunaújvárosi klub négy játékosa közül hárman maradtak, miután Dobi Dorina lett az egyik búcsúzó. Rajta kívül Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Máté Zsuzsa, valamint Tiba Panna munáját köszönték meg a szakvezetők.

A tizenhatos csapatban így három DFVE pólós maradt, Garda Krisztina, Horváth Brigitta és Mahieu Geraldine.

Együttesünk a hétvégén Athénben szerepel nemzetközi tornán, majd onnan egyenesen San Franciscóba utaznak a hölgyek, ahol másfél hétig gyűrik egymást a legutóbbi három olimpiát megnyerő amerikai válogatottal,  ez a felkészülés egyik legértékesebb időszakának ígérkezik. Utána még itthon edzenek, aztán irány Párizs - már csak tizenhárman.

Garda Krisztina volt az egyik legjobb Kanada ellen
Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

A tizenhatos keret

Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka.

Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi  Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Geraldine Mahieu, Parkes Rebecca, Peresztegi Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Varró Eszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában