Meghitt ballagási ünnepség

2024.06.21. 16:30

Elbúcsúztak a nyolcadikosok a Szabó Magda Református Iskolában - galériával

Péntek délelőtt 11 órakor megkezdődött az általános iskolai ballagási időszak városunkban. Elsőként a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye nyolcadikosai búcsúztak.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

Az eseményt a Himnusz megható dallamai nyitották meg, majd a hetedik osztályosok kedves műsora következett, ami felidézte a közös élmények sokaságát és a jövőbe vetett reményeket. 

Appel Lilla és Hajnal Attila, a végzős diákok képviseletében, szívhez szóló búcsúbeszédeket mondtak, amelyekkel köszönetet nyilvánítottak tanáraiknak és szüleiknek. Lilla beszédében külön hangsúlyozta a tanárok és szülők türelmét és támogatását, amit az évek során tanúsítottak. Megható szavakkal kérte, hogy a közös kirándulások és szép órák maradjanak emlékezetesek mindannyiuk számára, és ne a csínytevéseik. Attila visszaemlékezett a gondtalan gyermekkort meghatározó pillanatokra, a barátokra és az első szerelmekre, amelyek olykor elterelték a figyelmet a tanulásról. Búcsúzott a hetedikesektől, remélve, hogy jó példát mutattak nekik, és hogy az együtt töltött idő emlékei sokáig megmaradnak.

Az ünnepség egyik szép hagyománya, hogy a ballagók az iskolazászlót az utánuk következő legidősebbekre hagyják, emlékszalagot kötve rá. Idén Juhász Jácint, Rohanczi Réka és Ságodi Jázmin adták át a zászlót Pap Tifani és Szabó Barnabás hetedik osztályos tanulóknak.

Fotó: Laczkó Izabella 

Farkas Márta igazgatónő ünnepi beszédében meghatottan emlékezett vissza a nyolcadikosok osztályokra. Szavaiban felidézte a közösen megélt élményeket, az izgalmakkal teli osztálykirándulásokat és iskolai rendezvényeket. Megköszönte a diákok helytállását, és azt kívánta, hogy a megszerzett tudás és szeretet vezesse őket a jövőben. Kiemelte néhány kimagasló eredményt elért tanuló teljesítményét is, külön megemlítve Rohonczy Rékát, aki nyolcévi kitűnő eredményéért Szabó Magda diplomát vehetett át.

Farkas Márta igazgató beszédet a Republic együttes soraival zárta: "Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a Nap nevet. Elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat.”

Fotó: Laczkó Izabella

Ezután Kovács Henrietta Judit lelkipásztor, aki egyben az iskola hittantanára is búcsúzott a ballagóktól. Végül a nyolcadikosok egy-egy szál virággal köszönték meg családjuknak az évek alatt nyújtott támogatást.

A meghitt ünnepség a Szózatot követően véget ért, de az emlékek örökké megmaradnak mind a diákok, mind a tanárok szívében. Az iskolakapun kívül egy új, izgalmas és kihívásokkal teli világ vár a Magdás végzősökre, akik immár készen állnak arra, hogy megkezdjék életük következő fejezetét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában