Wesley-Da Capo

2024.06.22. 06:58

Családias évzáró koncertet élvezhettünk az MMK-ban (képgalériával)

A dunaújvárosi Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola zeneművészeti ágon tanuló diákjainak évzáró koncertjét az MMK földszinti nagytermében, 2024. június 17-én, hétfőn 17 órakor tartották meg. A főként családtagokból álló közönség elviselte a trópusi klímát, amit az előadók remek műsorral háláltak meg.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Tanár, művész és műsorvezető. Mindhárom embert próbáló pozíció, amelyekben Kurina Laura, az iskola vezetője, nagy rutinnal és a jó háziasszony megingathatatlan derűjével állta meg a helyét. Elmondta:

– A zeneművészeti ágon is lezártuk a tanévet, egy koncerttel, ahol minden növendékünk önálló produkcióval mutatkozott be, „a legkisebbektől a legnagyobbakig”. Minden fellépőnek szeretettel gratulálunk!

Örömükre szolgált

– A helyszín, idén először, az MMK nagyterme volt. Örömünkre szolgált, hogy a fenntartónk képviseletében dr. Iványi Gábor elnök úr is eljött hozzánk és néhány gondolattal megnyitotta az eseményt. A végén pedig, most már hagyományosan, együtt énekeltünk a szülőkkel, a közönséggel. 

Fotó: Balogh Tamás

A felkészítő tanáraink: Beke Beáta – gitár, Kolesznyicsenko Inna – zongora, Marics Tamás – gitár szakon, Szigethy Adrienn – szolfézzsal segítette a növendékeinket. A hangtechnikusunk Bányász András. Mindenkinek köszönöm az áldozatos munkáját. Én pedig csellót tanítottam és az alkalmi kamara zenekarunkban is azzal léptem föl a koncertünkön.

Ez nem vizsga, „csak” egy kis bemutatkozó muzsikálás

Kurina Laura ezekkel a szavakkal igyekezett csökkenteni a növendékek vizsga drukkját, még a kezdés előtt.

Fotó: Balogh Tamás

– Ez úgy is volt, de az is igaz, hogy talán a legfontosabb közönségük előtt léptek föl, ezért aztán kiakartak tenni magukért. Az is egy mindig izgalmas döntés, hogy a kezdők a már haladókkal egy műsorban lépjenek-e föl? Mivel most is így történt, mindenki igazolni akarta, hogy ő az egyik komoly tanulója az iskolának. Izgalmas és tanulságos dolog volt. hiszen így valamennyien egy kis plusz rutint szereztek maguknak. Elmondhatjuk, hogy nagyon tehetséges a legfiatalabb gárdánk is.

Fotó: Balogh Tamás

A mesterek viszont vizsgáztak!

Természetesen a növendékeik műsorával. Óriási energiát emésztett föl bennük annak a sok gyermeknek való szurkolásuk. Nyilván ők nem csak az éppen soron következő darabok megszólaltatására, hanem a színpadon való helytállásra is igyekeznek őket felkészíteni. Azt persze jó tudni, hogy ahhoz, hogy a közönség előtt is megállják a helyüket, alkalmanként hosszú időnek kell eltelnie. Nyilván a tapsok igazolták a sok ráfordított, gyakorlással töltött idejüket.

Bizonyítványosztás

– Ez bizony a művészeti iskolában is egy nagyon fontos és kritikus program szokott lenni. Egy-egy dicséret, vagy szelíd korholás könnyen eltűnhet az emlékek között, de amikor le is írják az embernek az érdemjegyeit, az aztán izgalmas percekkel vésődik be az emlékeink közé. Két tanítványunkra különösen büszkék vagyunk, hiszen Daru Milán zongorista és Mess Ferenc gitáros művészeti alapvizsgát téve zárták ezt a tanévet. Az esemény után  persze elmondjuk nekik, hogy a nyári szünetben is elő szabad venni a választott hangszerüket egy kis gyakorlásra! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában