Ballagások délutánja

2024.06.21. 19:59

Az Arany örök emlék marad - képgalériával

Dunaújvárosban délután több általános iskolában is elballagtak a nyolcadikosok.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Arany János Iskolában 17 órakor kezdődött az ünnepség. A meghívottakat szépen feldíszített udvar várta, de a nagy hőség miatt mindenki az árnyékos helyeket kereste. Ebben az évben két osztály ballagott az Aranyból. A diákok egyesével vehették át az útravalókat tartalmazó tarisznyáikat, majd az osztálytablók mögötti széksorokban elfoglalták helyüket. A Himnusz közös eléneklése után a hatodikosok, hetedikesek versekkel búcsúztatták a nyolcadikosokat, akik búcsúbeszéddel köszöntek el iskolájuktól. 

Tóthné Mess Erika igazgató - többek között - így  búcsúzott a végzősöktől.

- Kedves búcsúzó évfolyam! A mai nap a tietek! Tervekkel, álmokkal, vágyakkal telve ültök itt előttem. Még minden álmotok teljesülhet, a lehetőségeitek végtelenek, akár naponta újragondolhatjátok, hogyan szeretnétek élni. De gazdálkodjatok jól az időtökkel, mert az évek gyorsan telnek. Nemrég még ijedt arcú kis elsősként léptétek át az iskola kapuját, ma pedig érett kamaszként engedünk utatokra benneteket. Elmentek, de itt hagytok magatokból egy kis darabkát, és számotokra az Arany János Iskola már örök emlék marad.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában