Piaci látogatás

2024.06.14. 17:27

Amikor a konnektorból az esővíz folyik

A heti piaci körképünk elején mondhatjuk, van két hírünk egy jó és egy rossz: melyikkel kezdjük?

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Nos, saját hatáskörben az a döntés született, hogy már csak a szánk íze miatt, a jót hagyjuk a végére.

A rossz hírünk az, hogy hiba csúszott a dunaújvárosi zöldség- és gyümölcspiac felújításába. Szemtanúk egybehangzó véleménye – a szemtanúk pedig nem mások, mint azok, akik hosszú évek óta árulnak a piacon –, hogy a felújítás több sebből vérzik. 

Az, hogy a szigetelés semmit sem ér, az illesztések ugyancsak, még hagyján, de az, hogy a villamos csatlakozóaljzatokból, leánykori nevén villanykonnektorból eső esetén folyik a víz, már nehezen emészthető.

Az egyik árus elmondta, hogy az illesztéseket már most ragasztószalagokkal  kellett „kiegészíteni”, a tetőt ők saját pénzükön szigetelték le valamit érően. Úgy gondolják, a fentieket és a havi negyvenezer forintos bérleti díjat összeegyeztetve, egy kicsit sántít a helyzet.

No, ennyit a rosszról, a panaszról! Nézzük az árukínálatot! A piaci forgalmat meghatározta tegnap, hogy remek idő volt, sem az árusok, sem a vásárlók nem maradtak otthon délelőtt.
Ahogy ebben  a tavaszi, nyár eleji időszakban  megszokhattuk, mindig láthatunk valami újdonságot a piacon. 

Fotó: Laczkó Izabella

Megjelent a málna (4000 forint/kilogramm), az áfonya (3600 Ft/kg), az egres és a ribizli (3000 Ft/kg) is.

Az árak még most magasak, de a minőség első ránézésre kiválónak tűnik.

Egy standon már magyar szilvát is láthattunk, ami azért leginkább őszi gyümölcs,  nem is volt drága, 890 forintot kértek egy kilogrammért.

Gyümölcs téren megállapíthattuk, hogy az eperszezonnak vége, már egy standon sem láthattunk, a cseresznye és a meggy viszont volt „dögivel”, 1000 és 1500 forint között mozgott kilójának az ára. Egyre több a dinnye, igaz, még csak import, de az Agrárminisztérium szerint a jövő hét végétől kezdődően egyre nagyobb mennyiségben kerülhetnek az áruházakba a hazai dinnyék. A zöldségek közül a paprikát és a paradicsomot érdemes ezúttal kiemelni, egyre alacsonyabbak az árak, lassan  itt a lecsószezon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában