Negyedik nap

2024.06.16. 19:00

Ambrózia Fesztivál – parádés záróakkord - képgalériával, videókkal

Egyszer minden jó véget ér, így sajnos remélhetőleg csak egy időre, de el kellett köszönnünk az Ambrózia Fesztiváltól, ami szombaton, pontosabban vasárnap éjjel bezárta kapuit. Azonban még az utolsó nap is tartogatott remek koncerteket, megannyi önfeledt, bulis pillanatot.

Varga Zsófia

Fotó: Laczkó Izabella

A zenei program a kisszínpadon kezdődött az ORIGAMiES együttes koncertjével, a közönség a zenei élmény mellett egy dalpremiert is kapott, először játszották koncerten a Hajnali fáradtság című dalukat. A hip-hop és funky dallamokat is felvonultató nyolc tagú csapat produkciója után ha elindultunk az ismerős taktusok és Horváth Boldi semmivel össze nem téveszthető énekhangja irányába, biztosak lehettünk abban, hogy a nagyszínpadon nem lép fel más, mint a Kelemen Kabátban. A mindenki által jól ismert slágereik, úgy mint a Maradjatok gyerekek, Nyári dallam, vagy Az elmúlt húsz év mellett a legújabb klipes daluk, a 10/10 is helyet kapott a repertoárban. A közönség számára mindig vidám pillanatokat okozó csapat a Wellhellonak adta át a helyét a színpadon. 

Fotó: Laczkó Izabella

Fluort és Diazt nem kell bemutatni senkinek, formáció idén ünnepelte egy fergeteges koncerttel fennállásának tizedik évfordulóját a Budapest Sportarénában. Fluor Tomi elárulta, hogy igazából folyamatosan megemlékeznek erre az évfordulóra, egész évben ünneplenek. Az Ambrózia Fesztiválos koncert is egy ilyen ünnepi alkalom volt, aminek meg is adták a módját, pillanatok alatt a Rakparton találhattuk magunkat, az ismerős refrént közösen énekelte mindenki, a következő állomás egy igazi fesziválhimnusz volt, az Emlékszem Sopronban, majd látogatást tettünk a Disco Clubban is, sőt még egy Halott Pénz szám is beköszönt, amikor a Hello lányok következett. 

Egyetlen Wellhello koncertről sem hiányozhat az Apuveddmeg és biztosak lehettünk abban, hogy ez a dal következik, amikor Fluor és Diaz elővette a money gunokat, azaz pénzszóró pisztolyokat és hanyag eleganciával működésbe hozták az eszközöket és Wellhello bankók hullottak az égből. Látványelemekből sohasem elég, a Pezsgőeső című dalnál, pukkant a pezsgősüveg és az első sorokat garantáltan beterítette, no de ki bánta? A hangulat a tetőfokára hágott, amikor kaptunk egy kis korai Fluort, a Mizu című mit sem veszített népszerűségéből, a közönség valósággal megőrült és együtt tombolva kiabálta, hogy:

álljunk össze, mint két kicsi legó

A közönség soraiban nem lehetett nem észrevenni egy különös és egyben feltűnő egyenruhás csapatot, akik a Gru című animációs filmből Minyonnak öltöztek. Természetesen megkérdeztük és megtudtuk, hogy egy legénybúcsúzó csapat tagjai érkeztek a fesztiválra. A vidám társaság nem csak a közönségnek tűnt fel, így történt az, hogy Fluor invitálta őket a színpadra, majd a szokásos közös együttesfotón is Minyonokkal pózoltak Diazék. 

Fotó: Laczkó Izabella

A nap vége felé megérkezett a dunaújvárosi erőnek, azaz Horváth Tamás koncertje, a népszerű énekes, csak úgy ontja magából a slágereket, néhány hete a Budapest Parkban lépett fel, év végén pedig a Budapest Sportarénában szólt a Meggyfa. Az Emlékszem még júliusra című dallal valósággal berobbantak a színpadra, nem is volt kétség afelől, hogy ismét remek koncertnek nézünk elébe. Nem volt megállás, fantasztikus energiák szabadultak fel a koncerten, mire elértünk a Babám című dalhoz, már mindenki táncolt, énekelt, mulatott. 

Fotó: Laczkó Izabella

Végül, de nem utolsó sorban következett a négynapos fesztivál utolsó fellépője, aki még egy nagy partyra hívta közönséget, Willcox állt a DJ pult mögött és táncoltatta meg a bulizni vágyókat. 

Nehéz szívvel hagytuk ott a fesztivál területét, megannyi emlékkel gazdagodva és annak a reményében, hogy jövőre ismét a Titánok Aranykorába repülhetünk és együtt bulizhatunk az ókori görög istenekkel. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában