Visszatekintés a gyermekkorba

2024.06.23. 11:30

A Szent Pantaleimon Iskola első gáláján mesés utazáson vehetett részt a közönség (képgalériával)

Szóládi Zoltán, a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és AMI igazgatója, lenyűgöző utazásra invitálta az érdeklődőket az intézmény június 18-án tartott első gáláján, amelyet a Bartók Kamaraszínházban rendeztek meg.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az este során a vendégek visszarepülhettek gyermekkorukba, élvezhették a magyar népmesék varázsát, valamint a Disney dalok és mai rajzfilmslágerek zenéjére készült tánckoreográfiákat. A diákok lenyűgöző műsora felejthetetlen élményeket nyújtottak, megidézve a mesék csodálatos világát.

Kovács István görögkatolikus parókus nyitóbeszédében meleg szavakkal köszöntötte a jelenlévőket. Hangsúlyozta a közösség büszkeségét a gyermekek irányában, akik kemény munka és gyakorlás után mutatták meg tudásukat a közönség soraiban helyet foglaló szülőknek, rokonoknak és barátoknak. Külön kiemelte a nyolcadikos osztályok utolsó fellépését az általános iskolai évek alatt, amelyre szintén büszkén tekintett.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szóládi Zoltán igazgató is nagy tisztelettel üdvözölte a jelenlévőket, és meghívta őket egy különleges utazásra a filmek világába, hangsúlyozva a gárdonyis hagyományok folytatását. Beszámolt az intézmény diákjainak nemzetközi táncversenyen elért sikereiről, amelyek között számos helyezés mellett, két ezüst- és egy bronzérmet is szereztek.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 

A műsor során a közönség két órára mesés utazáson vehetett részt a gyermekkori történetek és a mai Disney világ zenéire épített táncprodukciókon keresztül. A program végén a nyolcadikosok búcsútánca zárta az estet, ahol különlegességekkel is készültek, mint például az osztályfőnökök fellépése, akik megmutatták, hogy jobban tudnak-e táncolni, mint diákjaik.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A tánc, mint művészeti forma, nemcsak az egyéni kifejezés módja, hanem csoportos tevékenység is, amely fejleszti a gyerekek csapatmunkára való képességét. Csodálatos volt meggyőződni személyesen is arról, hogy a koreográfiák tanulása és előadása során a gyerekek milyen ügyesen sajátították el az együttműködést, a kompromisszumkészséget és a felelősség vállalását. Mindez a mozdulatok összehangolt előadásában, egy-egy bonyolultabb emelésnél egyértelműen megfigyelhető volt, és ez biztosan az iskolai életben és a későbbi életükben is hasznos lesz a táncosok számára. Az sem utolsó szempont, hogy a tánc emellett az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez is hozzájárul, mivel a gyerekek ezen keresztül kifejezhetik érzéseiket és gondolataikat pozitív módon.

A gálán egyébként egymást követték a csoportos és a szóló produkciók, valamint több emlékezetes táncduó is bemutatta tehetségét. A látványos koreográfiák csodálatos jelmezekkel voltak kiegészítve, amelyek összhatása lenyűgözték a közönséget. Nem csoda, hogy a diákok számos versenyen kiváló eredményekkel gazdagították az iskola hírnevét, a gálán pedig vastapssal jutalmazta a produkciókat a közönség.

Az est valóban a varázslat és az emlékek ünnepe volt, amely a Szent Pantaleimon diákjainak tolmácsolásában maradandó élményt nyújtott minden résztvevő számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában