Támogatás

2024.06.12. 17:30

A Daniella a Dunaferr diákjait is támogatja

Egy vállalkozás és egy oktatási intézmény közötti jó kapcsolatot demonstrálja az a támogatás, amelyet a Dunaferr középiskola kapott a Daniella Villamosságtól.

Fekete Györgyi

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújvárost választotta a támogatásai átadásának színhelyéül a Daniella villamosipari vállalkozás által létrehozott alapítvány.  Így 12 szakképzési intézménynek összesen 58 millió forint értékű eszköztámogatást nyújtottak át ma délelőtt a DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola villamos tagozatának épületében. Az ünnepélyes támogatás-átadón megtudtuk azt is, hogy a debreceni székhelyi cég első telephelye Dunaújvárosban volt, így több szállal is kötődik az országos hálózattá magát kinövő családi vállalkozás. 

 

Mára már több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd forintot meghaladó árbevétellel rendelkeznek, s a maguk területén piacvezetőnek számítanak. 

A többszörös Magyar Brands és Business Superbrands-díjas cég fennállása óta, már számtalanszor jótékonykodott, 2022-ben pedig útjára indította saját, Daniella Villamosság Talentum Alapítvány névre keresztelt alapítványát.  A szervezet a 2023/2024 - es tanévben 12 szakképzési intézménynek, összesen 58 millió forint értékben 16 ajándékcsomagot juttatott el, ezzel több, mint 1300 villamossági szakemberjelölt képzéséhez járulhatott hozzá. 

Az alapítvány 2024. június 12-én, a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai jövőbeli oktatását támogató, 7 500 000 Ft értékű villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak. 

Nagy Tamás, a Daniella Villamosság Talentum Alapítvány kuratóriumi elnöke beszélt arról, hogy a szervezet célja, hogy  támogassa a műszaki szakmai területeken folyó oktatási, kutatás és fejlesztési tevékenységeket. Lehetőséget ad a tudástranszfer létrejöttére a műszaki képzésben résztvevők, oktatók és együttműködők, valamint az e területen már működő cégek számára. Ennek köszönhetően a piaci ismeretek, technológiai innovációk, környezettudatos és modern megoldások megismerésére és elsajátítására teremt lehetőséget. Az alapítvány ösztöndíja pedig a tehetséges tanulókat és hallgatókat, a jövő legkiválóbb szakembereit segíti a tanulmányi előmenetelükben.

 

Molnár Péter, a Dunaferr iskola szakmai igazgatóhelyettese elmondta, hogy a cég dunaújvárosi üzletével kezdetek óta nagyon jó kapcsolatot épített ki az iskola.  Az elején technológiai, szakmai tanácsért keresték meg őket, majd lehetőséget biztosított az üzlet a Dunaferr diákjainak, hogy meg tudják nézni, hogyan működik a gyakorlatban a raktározás, és segítettek az új eljárások, anyagok megismertetésében  is szakmai partnerként. Később a kollégák szakmai továbbképzésében is szerepet játszottak. A kimagasló támogatás is ennek a szoros szakmai kapcsolatnak köszönhető.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában