Dunaújváros

2023.09.23. 09:00

Jó hangulatú nyílt nap a bölcsődében

Az elfogadás és a támogatás állt a szeptember 19-én, kedden indult Fogd a kezem! elnevezésű, ötnapos rendezvénysorozat programjainak középpontjában. Szeptember 20-án, szerdán délután az eseménysorozat keretein belül a dunaújvárosi Bölcsődék Igazgatósága szervezésében a Liszt Ferenc kerti intézményében tartottak nyílt délutánt.

Török Tímea

Fotó: amatőr

A város öt bölcsődéjének összefogásával három különleges szobát rendeztek be a téma iránt érdeklődő szülők és résztvevők számára.

A kisgyermeknevelő szakemberek kreatív, mozgásfejlesztési és ringató foglalkozásokkal készültek az alkalomra. Számos olyan házi készítésű eszközt mutattak be, amelyek segítségével végezhetik a kisgyermekek fejlesztését.

Fotó: amatőr

Az eseményen arról is tájékoztatást kaptak a résztvevők, hogy a dunaújvárosi bölcsődék történetében az integrációs szemlélet a ’80-as évek közepétől datálódik. Ez kezdetben speciális csoportokban zajlott, azonban mára teljes integrációban történik a sajátos nevelési igényű kisgyermekek ellátása. Dunaújvárosban valamennyi tagbölcsőde integrált, de az érintett gyermekek korai fejlesztését kizárólag csak a Hétszínvirág Bölcsődében végzik.

Fotó: amatőr

A kedd délutáni esemény jó hangulatban telt, a bölcsőde szóróanyaggal is készült a hozzájuk látogató leendő bölcsődei gondozottak szüleinek. Számos pozitív visszajelzést eredményezett a kisgyermeknevelő szakemberek ténykedése. A szakmai tudással és tapasztalattal felépített nyílt nap nagyon jól sikerült, már csak azért is, mert sok család érkezett a programokra. Minden látogatónak kis ajándékkal kedveskedett a programban részt vevő pedagógusok közössége. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában