Akció

2023.09.11. 14:00

A gyerekek érdeklődéssel próbálták ki a különböző sportágakat - galériával

Nagy Sportágválasztó volt az idén is Dunaújvárosban, ezúttal az Alsó-Duna-part volt a helyszíne.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A Nagy Sportágválasztó egy országos rendezvénysorozat, amelyet 2007-ben hoztak létre. A sportágválasztó lényege, hogy nem csupán egy sportesemény, hanem a sportágak gyakorlati kipróbálását teszi lehetővé a látogatók számára, abból a célból, hogy a sportágak közötti választást, a döntést segítse, nonprofit alapon, a látogatók számára díjmentesen. 

A hétvégén Dunaújvárosban tizennyolc egyesület képviseltette magát, és hívta fel magára a figyelmet. Az Euroshow Kft. rendezésében létrejött sportágválasztó ezúttal is nagy siker volt. Az Alsó-Duna-partnál jobb helyet nem találhattak volna a szervezők. Jó idő volt, nagy volt az érdeklődés is. Ekkora tömeget, pavilonerdőt ezen a helyszínen akkor láthattunk utoljára, amikor Formula–1-es motorcsónak-világbajnoki futamot rendeztek. Az Euroshow Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Pető Zsolt elmondta a megnyitó beszédében, hogy rengeteg munka van a szervezésben, az utóbbi napokban sem ő, sem a munkatársa, sem a felesége három-négy óránál többet nem aludt, és nagy hálával tartozik mindenkinek, aki részt vett a szervezésben.

Az hamar látható volt, hogy sokan családi programnak tekintették a sportágválasztót. Egészen pici gyerekek próbálták ki a különböző sportágakat, az ökölvívóknál a lányok sem kíméltek magukat.

Egy biztosan kijelenthető, hogy a gyerekek érdeklődők voltak, a szülők fontos ismeretekhez jutottak, és ezekből valószínűleg Dunaújváros sportélete profitál majd a legtöbbet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában