Zárva a fürdőhely

2023.08.09. 16:00

Az árhullám levonultával és a takarítás után újranyit a szabadstrand

Szerdán tetőzött a Duna városunknál, a hydroinfo.hu adatai szerint 285 centimétert mutatott a mérce.

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A következő napokban lassú apadás várható. Az előrejelzések szerint augusztus 15-ére 200 centiméter vízállással számolnak a szakemberek. A dunai árhullám levonulása a folyam magyarországi szakaszán eddig komolyabb problémát nem okozott. A víz bőven a védvonalak mögött marad(t).

Az előrejelzések szerint a nyár visszatér a napokban. A város önkormányzata, az előírásokat követve az árhullám idejére lezárta a szabadstrand fürdőhelyet. Kedden délután a víz már átbukott az sziget északi részén található gáton.

Tábla figyelmezteti a fürödni vágyókat arra, hogy: tilos!
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az előrejelzések szerint augusztus 15-én 200 centiméteres vízállásra számítanak Dunaújvárosnál. A dunaújvárosi strandon egy tábla jelzi a fürdési tilalmat. Az ár a napokban levonul, és ismét visszatér a nyári idő, így egyre többen látogathatják majd a strandot.

A helyi strand vízminősége tavaly is kiváló besorolást kapott. Idén is jól teljesít a fürdőhely, remélhetően az árhullám levonultával újranyit majd.

Közben a Dráván nem ennyire békés a helyzet. Ötvenegy éves árvízszint-rekord dőlt meg hétfőn a Dráván Őrtilosnál a Mura és a Dráva összefolyásánál – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A Dráván Őrtilosnál 493 centiméterrel dőlt meg az 1972-es árvízszint rekordja hétfőn délben, amikor a korábbi legmagasabb vízállás (476 centiméter) felett 17 centiméterrel tetőzött a folyó. A Duna hazai szakaszán is számos vízi túrázót mentettek ki az árhullám alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában