Foci, játék és közösség

2023.06.03. 15:30

Zéró Tolerancia – a józanság és a tisztaság ünnepeként – képgalériával

Zéró Tolerancia - ezzel a címmel szervezett egy labdarúgó kupát a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány pénteken városunkban, a Panoráma úti sportpályán.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nem véletlen, hogy ezt az elnevezést választották a tornához, ugyanis csak szenvedélybetegségből felépülő, illetve absztinens személyek számára szerveződött. Az absztinens szót még nem hallottam, Czere-Ambrus Mária, az alapítvány intézményvezetője, a program főszervezője segített is hamar a magyarázatban; olyan személyekről van szó, akik nem fogyasztanak sem alkoholt, sem kábítószert, sem gyógyszereket.

A vezető elmondta, immáron második alkalommal szervezték ezt a a kupát (az első tavaly előtt volt, ugyancsak városunkban), amelyen a sport és a kapcsolatépítés játssza a főszerepet. Rehabilitációs központokhoz, drogambulanciákhoz intézték a meghívást országszerte, hogy a józanság és a tisztaság ünnepeként egy kellemes hangulatú napot tölthessenek el együtt. Érkeztek például Budapestről, a székesfehérvári tini rehabról, és természetesen a házigazda alapítvány kötelékébe tartozók is alkottak egy focicsapatot. A nyolc gárda 20 perces mérkőzéseket játszott egymással, hivatalos játékvezető irányításával. Ezalatt a vendégeket elkísérő hozzátartozók, családtagok a pálya széléről szurkoltak nekik, vagy éppen ők is valami sportos játékkal töltötték az időt. Friss gyümölccsel kínálták a rendezvény résztvevőit, továbbá a helyszínen készített babgulyással is megvendégelték őket. Így egy igazán remek közösségi nap kerekedett ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában