Kedveskedő

2023.06.08. 16:00

Újabb sikeres hetet zárt az önkéntes akció – galériákkal

Szente Patrícia

Fotó: Laczkó Izabella

Kutyás bemutatóval startolt el múlt héten a Jószolgálati Otthon Liget közi intézményének nagyszabású eseménye, az Önkéntesek nyara, a programsorozat legutóbbi eseményén pedig a kézműves ténykedésé volt a főszerep.

Az ellátottak legnagyobb örömére június 5-én Nagy Viki érkezett az otthonba, aki egy remek foglalkozással készült. A kreatív fejlesztés sosem maradhat ki a programok közül, hiszen ez a gondozottak egyik kedvenc időtöltése. Nagy Viki már a kezdet kezdetén csatlakozott azon önkéntesekhez, akik évről évre részt vesznek az először még önkéntesek hete néven ismert akcióban.

„Vikire már sok-sok éve mindig számíthatunk. Minden évben ellátogat hozzánk, és minden alkalommal különleges foglalkozásokkal rukkol elő, amit az ellátottak kifejezetten élveznek” – mondta Kóty Zsuzsanna, a Jószolgálati Otthon fejlesztője. A körülbelül egyórás kreatív program során a gondozottak egy aranyos békát hoztak létre apró kaspókból. Ahhoz, hogy a kaspó békává változzon, festeni, szárítani és ragasztani is kellett. Mindenki türelmesen és ügyesen dolgozott, a végeredmény pedig magáért beszél, hiszen rengeteg kiváló alkotás született.

A Liget közi intézmény mellett a Bercsényi utcai gondozóház lakói is remekül szórakoztak a héten. A bemutatókkal, zenés, mesés előadásokkal tarkított múlt heti programdömpingből sajnos kimaradt a csütörtökre időzített, feltöltődést nyújtó közös jóga, a gondozottak örömére azonban ezen a héten sikerült pótolni a csoportos relaxációt. A szerdán reggel tartott eseményen az otthon lakói Szarka Gitta instrukcióit követve vették fel a különféle jógapozíciókat. Egyszer az égig érve nyújtóztak, majd a földön fekve lazították el izmaikat, a gyakorlatokat követően pedig újult erővel, ellazulva folytatták a napot.

Az önkéntesek nyara csütörtökön tovább folytatódott, mégpedig egy mesés, zenés előadással. A jókedvet ezúttal Pálfalvi Janó biztosította, aki korábban a Bercsényi utcai gondozóházban adott egy fergeteges műsort, humorral teli meséit, fülbemászó dalait pedig a Liget közi otthonban is imádta a közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában