Megemlékezés és koszorúzás a nemzeti összetartozás napján

2023.06.04. 20:00

Trianonra emlékeztek az evangélikus templomban – képgalériával

A nemzeti összetartozás napján, vasárnap délután Trianon-megemlékezést tartottak az evangélikus templomban. Az áhítatot Stermeczki András evangélikus lelkész tartotta, a megemlékező beszédet Szmodics László mondta, majd koszorúkat helyezték el a templom kertjében található emlékhelynél.

Balla Tibor

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő (j) és Szepessy Gergő a Fidesz helyi elnöke helyezte el a megemlékezés virágait

Fotó: Laczkó Izabella

A trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét az országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. A békeszerződés aláírásának 103. évfordulóján a dunaújvárosi evangélikus templomban a Himnusz hangjai után Stermeczki András evangélikus lelkész tartott áhítatot. A folytatásban Szmodics László, a Rosti Pál Gimnázium pedagógusa, a Pentele Baráti Kör Civil Egyesület tagja tartott megemlékező beszédet. A Szózat után a jelenlévők átvonultak a templom kertjében álló Trianon-emlékműhöz, ahol Csarnai Bálint, a Széchenyi István Gimnázium diákjának trombitaszólója teremtett méltó hangulatot. Az emlékműnél elsőként Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármesteri hivatalának nevében Pintér Tamás polgármester és dr. Molnár Attila jegyző helyezte el a megemlékezés koszorúját. A Rajta Újváros! Egyesület nevében a frakció képviselői koszorúztak. 

Fotó: Laczkó Izabella

Térségünk országgyűlési képviselője, dr. Mészáros Lajos és Szepessy Gergely, a Fidesz helyi szervezetének elnöke helyezte el az emlékezés virágait. Koszorút helyezett még el a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nevében Budavári Árpád rendőr ezredes, kapitányságvezető, a Mi Hazánk Mozgalom, a Jobbik Ifjúsági tagozata, a József Attila Könyvtár, a Pannon Oktatási Központ, a Pentele Baráti Kör Civil Egyesület és a Pentele Hagyományőrző Egyesület.

Kiss Kálmán költő elszavalta Trianonról szóló versét, majd Stermeczki Andrással közös imádság után a Székely himnusz eléneklésével zárult a megemlékezés. BT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában