Faültetés

2023.06.08. 13:00

Petőfi körtefája Pusztaszabolcson is gyökeret ereszt

Hatvannál is többen gyűltek össze a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány Béke utcai Tájházának kertjében, hogy ünnepélyes keretek között ültessék el Petőfi körtefáját és további öt őshonos gyümölcsfa csemetét.

HÉJJ VIVIEN / feol.hu

A Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány civil önkéntesei is bekapcsolódtak az ültetésbe

Fotó: Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány

Az eseményen a Harmónia Nyugdíjas Klub énekkara népdalokkal és Petőfi Befordultam a konyhára című megzenésített versével fogadta a közönséget, majd Csikós Istvánné A négyökrös szekér, Bölcskei Györgyné a Mi kék az ég! című Petőfi verset szavalta.

A megjelenteket a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány alapítója, Czöndör Mihályné üdvözölte a megjelenteket, s felidézte, Molnár Istvánné hívta fel az alapítvány figyelmét a Magyar Kultúráért Alapítvány pályázatára, ami lehetővé tette, hogy Pusztaszabolcson is elültethessék Petőfi körtefáját. Elhangzott, az őshonos fák ültetése megadja egy Tündérkert kialakításának lehetőségét, amely az elődök fennmaradt ismerete, tudása mellett, az itt szervezett programokkal, találkozásokkal közösségi térré is alakítja a kertet, összetartja a közösséget.

Vigyázó kezek helyezték földbe Petőfi körtefáját

Bartókné Piller Magdolna, az alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette Petőfi körtefájának történetét, majd Kányádi Sándor Haldoklik az öreg tanú című versét szavalta.

Teljes cikk: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában