Robbantással is fenyegetőzött?

2023.06.07. 15:00

Kilakoltatás Mezőfalván

Szomorú eseménynek voltunk szemtanúi június 6-án, kedden délelőtt Mezőfalván, egy Fehérvári úti családi háznál. Fülest kaptunk arra vonatkozóan, hogy egy jogerőre emelkedett végzést kívánnak érvényesíteni, az ingatlant az addigi birtokosnak át kell adnia az új tulajdonosnak. Viszont nem ígérkezett egyszerű folyamatnak, ugyanis állítólag robbantással fenyegetőzött az előző tulaj.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Ez utóbbi felvetés valódiságára rákérdeztünk a rendőrségnél: nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Az viszont tény, hogy nagyobb rendőri jelenlétet tapasztalhattunk a helyszínen: az egyenruhások egy csoportja az ingatlan bejárata előtt volt az ügyben érintett felekkel, míg a keresztező utcában többük várakozó állásban figyelte a történéseket. Itt láttuk a gázszolgáltató szakembereit is, akik vélhetően arra vártak, hogy biztonsággal bemehessenek az ingatlan területére és kizárhassák a rendszerből.

A kapu előtt viszonylag csendesen zajlott a tárgyalás, valószínűleg a jogerőre emelkedett határozatot ismertették, illetve a saját álláspontjukat ütköztették egymással a felek. 

Közben néhány könyéken lakóval váltottunk pár szót. Igazából egyikük sem ismerte jól az itt lakó családot, többen úgy fogalmaztak, hogy „olyan maguknak valók voltak”. Állítólag a városból költöztek ki ide, dolgozni jártak, viszont a házra felvett hitellel problémájuk adódott. Olyannyira, hogy idővel elárverezték az ingatlant, és meg is lett az új tulajdonos – aki viszont nem tudta birtokba venni az ingatlant. Többéves jogi huzavona után jutottak el ehhez a naphoz, amikor már jogerős végzés birtokában, a törvényeknek megfelelően át kellett adni az ingatlant. 

Egy-két hangosabb odaszóláson kívül dulakodást nem láttunk, majd egy zárszakember kinyitotta kaput, bementek az ingatlan területére, az addigi ottlakók pedig csomagoltak, költöztek. Közben a szolgáltató szakemberei is elvégezhették feladatukat. 

Fotó: Laczkó Izabella

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy „a rendőrség önálló bírósági végrehajtó kérésére közreműködött a végrehajtási eljárásban. A rendőrség a közrend és a közbiztonság védelme, valamint az esetleges jogsértések megakadályozása vagy megelőzése érdekében a kapott információk alapján megfelelő nagyságú rendőri egységgel biztosította az eljárást. A rendőri intézkedés kép- vagy hangfelvétellel történő rögzítésére bármikor sor kerülhet, melynek célja az eljárás biztonságos és törvényes végrehajtásának dokumentálása”.

Mivel nem ismerjük a teljes történetet, nem szabad ítélkezni. Teljesen érthető az, hogy mindegyik fél kiáll a maga által jogosnak vagy éppen igazságosnak vélt álláspontjáért. Az viszont tény, hogy egy végrehajtás, egy kilakoltatás nem egyik napról a másikra történik, többéves folyamat, mire ilyen szintre jut el az ügy, még akkor is, ha az adós fél semmilyen hajlandóságot nem mutat a tartozás rendezésére érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában