Aszfaltrajzverseny

2023.05.19. 20:00

Talicskával vitték el a jutalmat – galériával

Ovisok vették birtokba a mozi előtti teret pénteken délelőtt: a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gyermek- és ifjúsági bizottsága, valamint a Jót, Szívből - Dunaújvárosért! akciócsoportja ismét aszfaltrajzversenyre hívta az apróságokat.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Érkeztek is sorra a tizenegy tagintézményből az ötfős óvodai csoportok az óvodapedagógusaik kíséretében. Bár a héten igen csapadékos volt az időjárás, péntekre ennek már nyoma sem volt, a pompás napsütés kiváló terepet biztosított az alkotások megvalósítására. Biztos, ami biztos, közösen elénekelték a Süss fel nap című gyermekdalt. A megnyitón Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, illetve a bizottság elnöke köszöntötte az ifjú alkotókat, és elmondta nekik, milyen ajándékok várnak rájuk.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A támogatóknak köszönhetően tizenegy játéktalicska sorakozott a mozi előtt, tele finomságokkal és homokozófelszereléssel: a játékokat Sándor Péter támogatásából vásárolták meg, a benne lévő üdítőket Karmacsi Tamás, a csokoládékat az önkormányzat biztosította. Ezekből mindegyik ovis csoport járt, azonban fődíja is volt a versenynek: a két legszebb alkotást készítő csapat egy-egy udvari árnyékolót nyerhetett el óvodájának.

Az aszfaltrajzok elkészítéséhez a Carissa Sportegyesület biztosította a sok-sok színes krétát. A feladat az volt, hogy Dunaújvárosról, a város nevezetességeiről, jellegzetességeiről készítsenek minél ötletesebb, kreatívabb alkotásokat.

A kicsik lelkesen álltak neki a rajzolásnak, és igazán szép összképek alakultak ki a végére: a Duna, a Duna-part, a víztorony, panelépület, gyurgyalag madár, de még roller is fellelhető volt az ovisok ábrázolásai közt. Amikor végeztek a gyerekek, bementek kezet mosni a mozi épületébe, ahol Kutasi Sándor popcornnal kedveskedett nekik. Eközben a zsűri szemlézte az alkotásokat. Nem volt egyszerű a dolguk, végül meghozták a döntést: a fődíjat a Kincskereső és az Eszterlánc tagóvoda nyerte. Különdíjast is hirdettek, ezt a Duna-parti ovis csoport érdemelte ki, a jutalmuk pedig egy fagyizás volt a Carissa Sportegyesület felajánlásából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában