Kilencven köbméter lom

2023.05.15. 19:00

Sajnálhatja, aki lemaradt a hulladékgyűjtésről

Török Timea

Fotó: Török Tímea

Kulcs település önkormányzata és a dunaújvárosi E-Elektra Zrt. hulladékgyűjtést szervezett május 13-án, szombaton délelőtt. A faluház mögé telepített, és a Kulcs Biztonságáért Polgárőr Egyesület polgárőrei által őrzött konténerbe műszaki és fémhulladékot lehetett térítésmentesen elhelyezniük a kulcsi lakosoknak. Az évek óta népszerű kezdeményezést idén is kihasználták a kulcsiak, egész nap érkeztek a faluház mögötti térre, hogy leadják az év során felhalmozódott lomot. A rászorulóknak az önkormányzat karbantartó csapata, azaz Pulai Tibor és kollégái segítettek a szállításban. 

Fotó: Török Tímea

Előzetes jelentkezést követően „háztól házig” szállították teherautóval a lakosság feleslegessé vált hulladékát. A faluház mögötti téren három, harminc köbméteres hatalmas konténert töltöttek meg a kulcsiak hulladékaival Tótné Vass Anita és Halász Tibor koordinálásával. Nagy segítséget jelentett a három, közösségi szolgálati idejét töltő diák munkája is. A rendezvény sikerét a kísérőprogram is garantálta. A faluház előtt ugyanis kézműves és bolhapiacot szerveztek szombat délelőttre. Az újrahasznosításra váró kincsek mellett kézműves termékeket is kínáltak az érdeklődők számára. 

További kulcsi híreink

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában