Országos versenyeken bizonyítottak

2023.05.04. 15:00

Rudasos diákok remeklései

A közelmúltban számos szép sikert értek el különböző országos szakmai és tanulmányai versenyeken a Rudas középiskola diákjai. Értékelés és eredménysoroló.

Szabó Szabolcs

Fotó: Varga Zsófia

 A rudasos diákok eredményeiről Orbán Mária gyakorlatioktatás-vezető számolt be lapunknak: 

- Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ebben az évben is voltak olyan tanulóink, akik szakmai tudásuk alapján bejutottak a Szolnokon megrendezésre kerülő ÁSZÉV-verseny (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) országos döntőjébe. Az április 4-én lezajlott megmérettetésen Sport ismeretek tantárgyból Bebesi Dorottya Zsanka és Konyecsni Alexa 12. a osztályos, sport ágazatos tanulók vettek részt iskolánkból. 

Bebesi Dorottya Zsanka Fotók: Rudas 

A többfordulós - számítógépes és írásbeli - feladatok megoldása után a szóbeli felelés izgalmait élhették át a versenybizottság előtt diákjaink, ahol 21-en versengtek a dobogós helyekért. Eredményeik alapján Zsanka a 8., míg Alexa a 16. helyezést érte el a sport ágazatosok között. Reméljük, hogy az intézményünkben elsajátított szakirányú ismereteiket felsőfokú tanulmányaikban is hasznosítani fogják tanulóink. A diákokat Kecskeméti Andrea és Árgyelán Dominika tanárnő készítette fel. 

Konyecsni Alexa

Ötödéveseink rangos szakmai versenye az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, Iskolánkból az irodai titkárok vállalkoztak a többfordulós megmérettetésre. Bár az elődöntőbe csak egy fő jutott be, de eredményesen zárult már a területi előválogató is. Örömünkre szolgált, hogy az induló nyolc főből hét főnek nem kell a tanév végi szakmai vizsgán egy-egy feladatrészt teljesítenie, mert felmentést kaptak elért eredményük alapján két vizsgarészből. 

 

A februári területi előválogatót követte a budapesti elődöntő, amelyen Kovács Fanni 5/13. c osztályos tanulónk képviselte intézményünket. Ez a forduló is több részfeladatból állt: a több órás rendezvényszervezés gyakorlati feladatot tételhúzás után szóbeli felelet zárta. A végső küzdelemben Fanni a 10. helyen végzett, amelyhez tiszta szívből gratulálunk. Jutalma pedig az, hogy szakmai bizonyítványát már magáénak tudhatja az OSZTV-n elért eredménye alapján. Felkészítő tanárai: Vass Erika, Orbán Mária és Kolarovszkine Szloboda Melinda. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában