Lehet-e két elsős osztály?

2023.05.24. 11:00

Minden követ megmozgat a polgármester

A leendő első osztályos kulcsi kisdiákok szülei eljuttatták kérésüket a település polgármesteréhez. Bíznak a kedvező döntésben, Jobb Gyula polgármester az ügy mellé állt.

Török Tímea

Soós-Loboda Magdolna átadta a kérelmet tartalmazó levelet Jobb Gyula polgármesternek

Fotó: Török Tímea

Lapunk hasábjain már olvashattak róla, hogy Soós-Loboda Magdolna, egy leendő kulcsi első osztályos kisfiú anyukájának kezdeményezésére petíciót fogalmazott meg a szülői közösség. Azt szeretnék kérni a döntéshozóktól, tegyék lehetővé, hogy a 2023/2024-es tanévben első osztályosként tanulmányaikat kezdő kulcsi gyerekek ne egy nagy létszámú, hanem két külön osztályban tudjanak tanulni. A támogató szülők aláírásaikkal is hitelesítették a levelet, amelyet dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselőnek, Jobb Gyula polgármesternek, Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna tankerületi igazgatónak és Schinogl Ferenc iskolaigazgatónak is el kívánták juttatni.

Május 23-án délután a kérelmet tartalmazó levelet Soós-Loboda Magdolna a közösség nevében átadta Jobb Gyula polgármesternek.

– Mindent megteszek, hogy segítsek a szülőknek. Egyetértek a közösség kérésének céljával, mert magam is hiszek abban, hogy kisebb létszám esetén hatékonyabban lehet kialakítani a diák és pedagógus közötti kapcsolatot. Ezért a kérésről minden érintettel egyeztetni fogok, és a levelet magam fogom továbbítani, illetve a tankerület vezető asszonynak személyesen viszem el az eredeti aláírásokkal ellátott levelet. Továbbá a szülők kezdeményezését az önkormányzat képviselő-testülete elé is beterjesztem, és kérem a testület támogató határozatát. Minden követ megmozgatok az ügy érdekében – hangsúlyozta a település polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában