Megemlékezés

2023.05.02. 13:00

A közúti balesetekben elhunytakról emlékeztek a 62-es főúton történt tragédia helyszínén

Koszorúzással emlékeztek a Fejér vármegyében közúti balesetekben elhunytakról.

police.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Váregyei Rendőr-főkapitányság 2023. április 28-án megemlékezést tartott a 62-es számú főút 38-as kilométerszelvényében. 

Az áldozatok emlékére a baleset helyszínén Szabó Vendel r. ezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Halász Attila r. alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, Kaposvári Károly r. alezredes, a főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője és Illés Mihály r. alezredes, a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára rótták le kegyeletüket és helyeztek el koszorút.

Fotó: police.hu

Ez az útszelvény volt az 1977. április 30-án bekövetkezett közúti baleset helyszíne, ahol egy tehergépkocsi és egy autóbusz ütközött. A balesetben 4 végzős tanárképző főiskolás hölgy hunyt el.

Forrás: police.hu

A helyszínen Kocsis Balázs szobrászművész alkotása emlékezteti az arra haladókat a fiatal hölgyek személyes tragédiájára, azon keresztül a közúti közlekedés veszélyeire, a közlekedési szabályok betartásának jelentőségére, a baleset-megelőzés fontosságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában