Tartós tejből volt a legtöbb felajánlás

2023.05.15. 13:23

323 kilót adtak hozzá a dunaújvárosiak

Országosan összesen 95.075 kilogrammnyi felajánlással járultak hozzá a vásárlók ahhoz a nagyszabású adománygyűjtő akcióhoz, amelyet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hirdetett meg múlt péntekre és szombatra.

Molnár Emese

Sárkány Hajnalka és Pálfi Ivett, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a helyi Tesco nagyáruházban fogadták a felajánlásokat

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint azt a szervezet közleményében részletezte, hazánk 115 településén, összesen 200 Tesco és ALDI áruházban gyűjtötték az adományokat. Ennek lebonyolításában mintegy 3000 önkéntes működött közre, akik egy-egy konzerv, tészta vagy egyéb, hűtést nem igénylő élelmiszer megvásárlására kérték a vásárlókat, hogy a következő hetekben a nélkülöző emberek között oszthassák ki azokat. Az akció szívet melengető eredménnyel zárult: több mint 108 millió forint értékű élelmiszert sikerült összegyűjteni, amiből az Élelmiszerbank 19 ezer nehéz sorsú ember számára tud csomagokat összeállítani.

Városunkban is volt gyűjtés, a helyi adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai fogadták a vásárlóktól. Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a dunaújvárosi áruházakból összesen 323 kilónyi adomány érkezett a felajánlóknak köszönhetően.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Élelmiszerbank közleményéből kiderült, hogy az adományozók a legtöbbet ezúttal tartós tejből ajánlották fel, amit a máskor is nagy számban érkező rizs, tészta és konzervek követtek a sorban. A közelgő gyermeknap miatt örömteli, hogy még édességből és bébiételekből is több mint 10 ezer kilónyi adomány érkezett.

A vásárlók a tartós élelmiszerekkel közvetlenül a környezetükben élő nehéz sorsú embereket segíthették. Az összegyűjtött termékeket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz, például nagycsaládosokhoz, gyermekotthonok lakóihoz, idősgondozásban élőkhöz, családsegítő szolgálatok ügyfeleihez, fogyatékkal élőket támogató intézményekbe és kistelepüléseken élő, rászoruló emberekhez. Az Élelmiszerbank partneri hálózatának tagja például az Útkeresés Segítő Szolgálat is. Ez a dunaújvárosi szervezet napi szinten közvetíti a feleslegessé vált, de még tökéletesen fogyasztható élelmiszert az üzletek és a rászorulók között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában