Pusztaszabolcs

2023.04.23. 14:00

Szemetet szedtek és virágosítottak

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma. Az idén 11. évébe lépő programra április 22-28 között kerül sor, melyhez számos civil szervezet, intézmény csatlakozott, köztük Pusztaszabolcs is.

Horváth László

Fotó: PAViLON ART

Április 22-én, szombaton óriási társadalmi összefogással virágot ültettek és összeszedték az eldobált hulladékot a város belterületi részén. Az óvodás kortól a nyugdíjasokig, minden korosztály kivette részét a településszépítő akcióból. 

Az óvodások, iskolások is kivették részüket a zsemétszedésben

Elsőként a fő szervezőt, Sztupa József önkormányzati képviselőt kérdeztük.

- Pusztaszabolcs Önkormányzata szervezésében civil szervezetek, magánemberek, polgármester asszony, önkormányzati képviselők, intézmények, óvodák csatlakozásával jött létre a program. A gyerekekkel együtt közel kétszáz fő szedi a város belterületén a szemetet. Az országos akcióban zsákokba gyűjtjük az eldobált, elhagyott hulladékot és koordináták megadásával a megjelölt helyekre rakjuk az elszállítás érdekében.

Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester is részt vett a munkákban
Fotó: Abelne Palfi Adrienn Veronika-PAViLON ART

- Sokadik éve veszünk részt ebben az akcióban – tette hozzá Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester. Most már az önkormányzatunk is beregisztrált, és így lett teljes az összefogás. Ez a nagy felkiáltójel a történetben, hogy lássuk meg egymást és segítsük egymást. A program keretében háromszáz tő muskátlit ültettünk el a virágos szép környezete érdekében, valamint összeszedtük a szemetet. Óvodások, iskolások, nyugdíjasok, focisták, és több civil összefogásának köszönhetően sokkal tisztább, virágosabb és szebb lett a település.

Virágosítással tették szebbé településüket
Fotó: Abelne Palfi Adrienn Veronika-PAViLON ART

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában