Dunaújváros

2023.04.19. 11:00

Kilenc iskolából érkeztek diákok a versenyre

A felsős diákok geometriai tudását tesztelték a Vasvári Pál Általános Iskola által immáron 29. alkalommal megrendezett tankerületi Euklidészi matematika versenyen.

Szente Patrícia

Fotó: LI

Az április 18-án, kedden zajló megmérettetésen az 5-8. évfolyamos tanulók csillogtathatták meg matematikai készségeiket. Az erőpróba fél 3-kor startolt, ahová a diákok többsége agyserkentő csokoládéval érkezett.

A versenyre 9 városi és városkörnyéki iskolából érkeztek, és összesen 57 diák tette próbára tudását, iskolánként és évfolyamonként 2-2 tanuló. A résztvevőknek 90 perc alatt kellett megoldaniuk a feladatokat, a verseny során pedig csak a szerkesztéshez szükséges eszközöket, és az eszüket használhatták a diákok. Természetesen a feladatokra helyes választ kell adniuk a versenyzőknek, de próbatételen csak úgy érhetnek el jó eredményeket a tanulók, ha gondolatmeneteiket gondosan levezetik, kidolgozzák egy-egy feladat megoldásakor.

A versenyen induló diákok emléklappal gazdagodtak, a legjobb teljesítményt nyújtó versenyzőket pedig a jövőben újra vendégül látják majd az iskolában, hogy díjjal ismerjék el eredményeiket.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában