Dunaújváros

2023.04.27. 09:06

Fény az alagút végén - Próbaüzem a Kandó téri körforgónál

E hét szerda este megkezdődött Dunaújvárosban a Kandó téri egyik körforgó világításának próbaüzeme, amelynek kivitelezője a Roneko Kft. - tudta meg lapunk.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A múlt év októbere végén kezdődött a Kandó Kálmán tér teljes körű felújítása. E szerint két új körforgót is kiépítenek a szakemberek. A beruházás keretében megvalósul a Dózsa György út – külső Park Center felé eső részének, a Kandó Kálmán teret magában foglaló közlekedésbiztonsági fejlesztése.  Így megtörténik a Dózsa György út, a Budai Nagy Antal út és a Verebély út csomópontjának átépítése, amelynek során két körforgalmi csomópontot alakítanak ki a szakemberek, valamint gyalog- és kerékpárutak is épülnek. A beruházás határideje ezév szeptembere, ám a kivitelező bízik abban, ha az időjárási körülmények kedvezőek lesznek, és folyamatos lesz a munka a területen, akkor ­nyár közepére lezárulhat a fejlesztés. 

A beruházás - eredetileg Dunaújváros előző önkormányzati vezetése idején elnyert pályázat alapján a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében még 2018-ban elnyert forrásból valósul meg, 860 millió forint értékben, amelyhez Magyarország Kormánya ez év tavaszán – térségünk országgyűlési képviselője, dr. Mészáros Lajos közbenjárásával - további 59 millió forint többletforrást biztosított Dunaújváros önkormányzatának arra, hogy meg tudja valósítani a Kandó Kálmán tér közlekedésbiztonsági fejlesztését.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában