Jótékonysági akció

2023.04.09. 20:00

Élelmiszer-adománnyal teszik szebbé az ünnepet

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által évről évre meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtést idén március 12. és 19. között rendezték meg hazánk templomaiban. A gyűjtés hetében a templomok mellett a karitász tizenhat központjában és több gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat. A dunaújvárosi római katolikus közösség is csatlakozott a gyűjtéshez.

Török Tímea

Megulesz Gabriella (képünkön) és munkatársai 32 háztartásba juttatták el a városi római katolikus közösség adományait

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Közel 140 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet elnevezésű adománygyűjtő akcióban, így több mint 17 ezer csomagot állíthattak össze a karitász önkéntesei országszerte. 
A beérkezett adományokból a helyi csoportok készítettek egységcsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttattak a látóköreikben lévő rászoruló családok, idősek, hátrányos helyzetűek, egyedülállók számára. Az idei nagyböjti akció során a 140 ezer kilogramm élelmiszerből országosan több mint 17 ezer család részesült még az ünnep előtt. 

Megulesz Gabriella, a Katolikus Karitász dunaújvárosi vezetője elmondta: – A dunaújvárosi római katolikus közösség összesen 231 kilogramm élelmiszert gyűjtött össze az akció során. 32, a nyilvántartásunkban szereplő háztartásba tudtunk kifejezetten tartós élelmiszereket eljuttatni az ünnep előtt. Nagy öröm volt látni a segítőkész emberek adakozását és munkatársaink önzetlen tevékenységét. Jelenleg 17 regisztrált önkéntes végez szolgálatot a csoportban. Rendszeresen tartunk ruhaosztást a Krisztus király-főtemplom közösségi termében, de járunk az idősek otthonába elesett testvéreinkhez, és a hajléktalanszállókon is gyakran végzünk melegételosztást. A fedél nélkül élőket nagyböjt előtt is igyekeztünk ételadománnyal segíteni, de húsvét után is ellátogatunk majd hozzájuk ételosztás céljából. Hálásan köszönjük a dunaújvárosi római katolikus közösségtől beérkező felajánlásokat, aminek köszönhetően idén is segíthettünk a családoknak felejthetetlen ünneppé tenni a húsvétot – mondta el Megulesz Gabriella. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában