A megértésért

2023.04.01. 10:00

Az autizmussal élők napjaira hívja fel a figyelmet a világnap

Szente Patrícia

Április 2-án tartják az autizmus világnapját

Emberek tízmillióit érintő, veleszületett rendellenességre hívja fel a figyelmet a minden évben április 2-án tartott autizmus világnapja. A jeles napon az úgynevezett „Ragyogj kékben!” nemzetközi kampányhoz világszerte mindenhonnan csatlakoznak. Ekkor emberek sokasága öltözik kékbe, hogy kifejezze az autizmussal élők iránti szolidaritását. 

A világnap alkalmából a Jószolgálati Otthon arra buzdít mindenkit, öltsenek magukra kék ruhát, és vegyenek részt egy közös sétán a napközi gondozottjaival, kimutatva ezzel támogatásukat. A Liget közi napközitől startoló séta április 3-án, hétfőn, fél 9-kor kezdődik, majd azt követően 9 és 11 óra között a Jószoli előtt várnak minden érdeklődőt, akik számára lehetőség nyílik a gondozottak által készített fa dekorációs termékeket vásárolni. 

A Ragyogj kékben! kampányhoz a József Attila Könyvtár is csatlakozott, hiszen céljuk az autizmussal érintettek támogatása és elfogadásának elősegítése. Az intézmény mindenkinek, aki április 3-án kékbe öltözik, elengedi a beiratkozás díját.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában