"Nem kérünk kereskedelmi szórólapot!"

2023.04.25. 10:00

A fenntarthatóság jegyében készítenek matricákat a nagyvenyimi diákok

A környezetvédelem jegyében indított kreatív programot a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, amivel a település lakosságát szólítják meg. Legújabb projektjük a „Nem kérünk kereskedelmi szórólapot!” – védem a fákat nevet kapta.

Baráth Eszter

Illusztráció.

Fotó: Pixabay

A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és dolgozói számára egyaránt fontos a környezetvédelem, és azt vallják, a fenntarthatóságé a jövő. Ehhez a szemléletmódhoz kapcsolódik legújabb kezdeményezésük, amelynek keretében az intézmény tanulói öntapadós matricákat készítettek. Az alkotásokra a „Nem kérünk kereskedelmi szórólapot!” felirat került, amelyeket kihelyezhettek otthonaik bejáratánál.

Az intézmény most felajánlotta a település azon lakóinak, akiknek nincs iskolás gyermekük, unokájuk, hogy a diákok számukra is készítenek egy-egy ilyen matricát. A felirat minden terméken egységes, a dekoráció viszont választható. Azok a nagyvenyimiek, akik szeretnének ilyen, 15 centiméterszer 10 centiméteres matricát az iskola közösségi oldalán, a polgármesteri hivatal recepcióján, az iskola +36/25-507-490-es telefonszámán, vagy a [email protected] e-mail címen igényelhetnek nevük és lakcímük megjelölésével. A diákok április 28-ig készítik el a feliratokat, így azokat május 2-től lehet átvenni az iskola titkárságán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában