Szakmák napja

2023.03.28. 08:00

Szakmázó rudasosok

Március 30-án, csütörtökön immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Szakmák napját diákjai számára a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium. A rendezvény az ágazati képzésekhez igazodva egy tanítási nap tantárgyi óráiba építve zajlik majd 10.30 órától.

Szabó Szabolcs

A nap során az ágazati képzések szerint – informatika, ügyvitel, sport, turisztika, közgazdaságtan – közel ötven előadás közül válogathatnak majd a tanulók. Az előadók ezúttal is a felsőoktatás és a munka világából érkeznek – menedzserek, igazgatók, osztályvezetők, szakmájukat magas szinten művelő gyakorlati szakemberek –, akik különböző előadásokat, interaktív és gyakorlati foglalkozásokat is tartanak majd a fiataloknak. A Rudas büszke arra, hogy az előadók között számos egykori diákját is vendégül láthatja. 

A Szakmák napja kiemelt célja, hogy az intézményben tanult szakmák mindennapi működését és kihívásait is megmutassa a tanulóknak, ezáltal is motiválva őket a további fejlődésre, új, hasznos információk befogadására. Következzen néhány előadás a gazdag programkínálatból. A sportos szekcióban Trenka János, a DKSE Tornaszakosztályának vezető edzője beszél majd az egyéni sportolók felkészítéséről, a leendő informatikusoknak pedig dr. Barta Gergő (Deloitte Zrt.) munkatársa tart előadást a mesterséges intelligencia jövőjéről. A közgazdaság ágazat képviselői pedig a többi között a körforgásos gazdaságban rejlő lehetőségekről hallhatnak majd beszámolót László Veronikától, a Pannon Egyetem doktori iskolájának hallgatójától. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában